NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Când Dumnezeu vrea să penalizeze o comunitate, ii dă un președinte cu capacități intelectuale sub medie

De vreo jumătate de an, Igor Nicolaevici Dodon nu ostenește să se producă în multiple  și neașteptate ipostaze, pretinzând să devină omul total  al ciornoziomului dintre râuri.

Nu demult, am aflat, dintr-un filmuleț interesant, că secretul succeselor PSRM-ului în alegerile locale, parlamentare și prezidențiale stau și în culioașele cu euro transmise cu regularitate de coordonatorul (la acea oră) națiunii Vlad Plahotniuc.

Apropo, cred că și cetățenii neinițiați în natura actului de pear și în modul cum funcționează mașinăria politică, au realizat, cred, cât de oportun a intervenit nefericitul Ion Chicu  cu scandaloasele, insolentele acuzații la adresa României, țară care  avenit în ajutorul nostru pe timp de pandemie, reușind să comuteze, să transporte atenția publică de la acțiunile nespălate ale lui Dodon I Culiocul.

Mai nou, Igor Nicolaevici a înțeles că un președinte de țară nu este deștept, dacă nu se pricepe și în geopolitică. De unde și a fericit norodul cu planurile pe care le are pentru ziua de mâine a țării. În conștiința dilatată a președintelui nostru iubit  viitorul luminos al R. Moldova se va instaura pentru veacuri, când nu vom fi nici cu Uniunea Eurasiatică, nici cu Europa, da’ suverani și independenți de toată lumea de pe glob.

Boon, musie Dodon, atunci, dacă nu vom fi cu Eurasia, poate chemați acasă copila  ceea a doamnei Greceanîi pe care ați trimis-o cu numai 10 mii de euro lunar să va  reprezinte  mofturile dumneavoastră la Uniunea Euroasiatică, să nu stea sărmana prin străinătățuri fără tolc. Mai departe, e bine că,  cel puțin declarați,  nu vreți să fiți cu Putin i ego komanda, pentru că folos din asta ca de la un măgar pus să alerge intr-o cursă cu cai pur sânge. Dar care-i problema în privința accederii în  Uniunea Europeana? Nu vă dă voie Kremlinul? Tovarășe președinte, peste Prut se întinde țara care este și a noastră și care, iată, chiar ieri a beneficiat peste 31 de miliarde de euro ca ajutor economic din partea Uniunii Europene, a cărei membră este.

Quatarul este o țară mică, comparativ chiar și cu R. Moldova, are  un teritoriu de numai 11.571 km 2 și o populație de doar 1 mln 700 de mii de locuitori. Quatarul nu e nici cu SUA, nici Uniunea Europeană, nici cu China, nici cu Rusia, pentru că are rezerve considerabile de gaz și petrol. Ce zăcăminte naturale are R. Moldova ca să fie independentă,  doar poate prostia moldovenilor de a-și alege președinți cu insuficiente capacități mintale, pentru a putea conduce o țărișoară spre bunăstare. Așa că, dacă Igor Nicolaevici nu doar ar prinde pește, dar l-ar și consuma (japonezii spun ca asta face bine creierului), planurile sale geostrategice ale dumisale ar fi adecvate.

Supărat tare pentru gențile noastre pline cu păcate, Divinitatea ne-a trimis nu numai molima, dar și pe Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"