NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Când ne eliberați de povara miliardului furat de alții?

Omul de afaceri și activistul Andrei Donică, devenit celebru după ce i-a turnat o găleată de lapte în cap ministrului de Finanțe în Guvernul Filip,  Octavian  Armașu, a ieșit săptămâna aceasta în fața Parlamentului cu alte găleți de pline și amenința să îmbăiască deputații, dacă nu vor anula legea conform căreia cetățenii R. Moldova urmează să întoarcă timp de 25 de ani, prin impozite, miliardul furat de Plahotniuc, Șor și ceilalți hoți de elită.
Trecem peste extravaganța gestului lui Donică și salutăm ideea acestuia de a sensibiliza aleșii poporului asupra unei probleme de maximă importanță. Deputații din actuala alianță de guvernământ ar trebui neapărat să anuleze această lege, care dă măsura cinismului regimului Plahotniuc. Nu destul că au furat miliardul, dar au avut obrăznicia să-i pună pe oameni să-l întoarcă printr-o lege strâmbă. Astfel, noi, contribuabilii, ne-am trezit jefuiți de două ori.
Înțelegem că bugetul aprobat pentru 2018 este un document pe care nu ai cum să-l schimbi în fiecare lună. Dar pentru 2020 ar fi bine ca cetățenii să fie scutiți de a întoarce banii furați de o gașcă de tâlhari. Justiția moldovenească, plătită din banii noștri, n-are decât să se miște mai harnic, să recupereze miliardul furat și să-l verse în visteria statului.
De exemplu, place s-au nu place acest  personaj  pre nume Platon, dar de ce organele de drept să nu cereceteze posibilitatea recuperăii imediate a 4 miliarde de lei, pe care o sugerează actualul deținut al Penitenciarului nr. 13:   „Pe loc drept pot fi recuperate 4 miliarde de lei. Două miliarde de lei este datoria artificială a BEM –ului față de „Victoriabank”. Banii nici nu au ieșit din „Victoriabank” și am toate probele pe asta. Noi am vândut pe 13 noiembrie banca și creditul a fost acordat pe 19 noiembrie. „Victoriabank” trebuie să întoarcă banii, pentru că a participat la o escrocherie. Pentru 5 ani, au crescut încă 100% la cele două miliarde. Iaca  patru miliarde care pot fi întoarse statului”.
Trebuie să punem presiune pe noua alianță pentru ca aceștia, întorși din vacanță, să pună neapărat în dezbatere la modul serios problema întoarcerii miliardului de către cei care l-au furat, și nu de cei care au fost furați. Deputații trebuie să o facă nu neapărat de frica băii cu lapte pe care le-o promite Donică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata