NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Cât ar putea costa un deputat traseist?

Bolșevicii lui Lenin pe care-i vedeam (până am crescut băiet mare) în filme sau despre care citeam în cărți erau fie din oțel, fie din cremene. Adică erau nesghibaemîie. Nu-i puteai cumpăra cu nimic, poate doar cu vreo idee comunistă.
După ani, iată, s-au mărunțit bolșevicii. Comuniștii lui Voronin, peledemiștii lui Filat și liberalii lui Ghimpu, toți deputați în fosul parlament,  s-au convertit la PD, zice luma cu urechea atentă la foșnetul bancnotelor, pe bani mulți. Nu trebuie să fii neapărat căsătorit căsătorit cu o contabilă ca să faci următoarele calcule. Traseistul primea 250 de mii de euro pentru actul de înaltă trădare la care se adăugau  lunar 5 mii de euro. Înmulțim 5 mii de euro cu 48 de luni cât ține un manadat de deputat și obținem 240 de mii. Adunăm 250 de mii de euro cu 240 de mii de euro  și avem  în total 490 de mii de euro Normal că pe traseiști îi umflă cântecul. Ceva de genul: „Frumoasă-i viața în Parlament, când din comunist devii pedist”.
După ce au cheltuit în acestă campanie electorală sume impunătoare, care  chiar ar fi fost  suficiente „ca să se facă drumuri bune pentru Moldova”, PD –ul a înregistrat un scor ce-l  situiază în mijlocul clasamentului. Nu-i exclus defel că Plahotniuc va fi nevoit să-l trimită pe Costea, secundat de  proverbiala sa borsetcă, grasă precum o gâscă îndopată pentru Crăciun, ca să-i convingă pe unii deputați de la PSRM și pe alții de la ACUM să treacă la PD „pentru  bani, nu vorbe”. Și de această dată vom afla mult mai târzou despre costul trădării – sume despre care noi, care nu mai contăm până la următoarele alegeri parlamentare, le citim, de obicei, în basme cu boseci care devin  peste noapte gineri ai împăratului albastru.
Cât va costa un deputat trecut cu tot cu cățel și purcel la democrați? – asta-i întrebarea alegătorului căruia nu i-a mai rămas altceva decât să numere  banii în buzunarul   deputatului care l-a prostit

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"