NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Ce-aveți cu pianul lui Plahotniuc?

Vlad Plahotniuc și-a declarat, ca orice candidat de treabă, averea. Șeful națiunii nu ascunde că, pe lângă milioane, investiții, acțiuni, imobile, automobile, este și proprietarul unui pian care valorează 131 de mii de euro. Unii jurnaliști s-au amuzat, alții s-au inflamat, pe când ceata de alegători n-a reacționat în nici un fel.
Nu-i prea înțeleg pe cei care s-au enervat grozav că Plahotniuc are un pian atât de scump. Oameni buni, Plahotniuc este (oficial, neoficial – nu contează) cel mai bogat om din R. Moldova, de ce nu și-ar permite un asemenea lux? Și ce dacă nu are capacitatea să-i interpreteze pe Mozart, Liszt, Ceaikovski, Strauss sau Chopin? Poate omul să cânte măcar și Valsul lui Tuzic sau să considere pianul drept piesă de mobilă, ce treabă am avea noi? E pianul lui!
Repet, oamenii bogați au dreptul la mofturile lor. Nu trebuie să-i invidiem în negru sau să-i condamnăm, ci să tindem să devenim și noi bogați. Dar…  pentru asta ne-ar trebui să construim o altă țară, unde să guverneze legea, unde hoții de miliarde să stea la pușcărie, unde statul să  favorizeze afacerile tuturora, așa încât oamenii, care muncesc onest, să devină bogați, întru binele societății și a propriilor familii.
Dar într-o asemenea țară, Plahotniuc nu și-ar putea cumpăra un pian de 131 de mii de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"