NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru// Ce-I încurcă lui Dodon să devină balerin de Bolșoi Teatr

 
La sfârșit de an calendaristic și la început de campanie electorală oficială președintele Igor Dodon s-a activizat brusc.  Iritat parcă de suspendările care vin peste el ca ploile, ca ninsorile a decis, nitam-nisam, să creeze Mișcarea național –populară “Președinte puternic – stat puternic”.  Dodon motivează că a făcut acest pas ca răspuns la miile de scrisori din partea cetățenilor care s-au arătat profund afectați de modul în care e neglijat președintele. Dodon a mai precizat că noua structură va fi reprezentată, nici mai mult, nici mai puțin, în fiecare raion și în fiecare localitate.
Ce să spunem? E încă o manevră electorală, de altfel, deloc nouă. Cum Dodon e o slugă fidelă a lui Putin, a găsit nimerit să preia de la stăpân ideea unei asemenea “mișcări populare”. Amintim că, la un moment, Putin a considerat necesar să se distanțeze de partidul care l-a propulsat în vârful Rusiei  – “Edinaia Rosia”-  și să întemeieze  “Obșerosiiskii narodnîi front”, o structură de buzunar, care apare pe ring ori de câte ori are nevoie Putin. Totodată, noua „mișcare populară” pe care vrea s-o călărească Dodon, e menită să suplimenteze  potențialul socialiștilor în alegeri, dar și să camufleze exercițiile președintelui căruia legea îi interzice să se implice în scrutine de partea unui partid. Cât privește miile de scrisori, caligrafiate cu pixul, pana și tastatura de cetățenii sensibili la impotența social-politică a președintelui, ar fi cazul să le tratăm cuminte, ca pe niște nevinovate exgerări ale unei femei trecute ușor de 50 de ani. În caz contrar, îl rugăm pe tovarășul Dodon să posteze pe rețelele de  socializare fotografiile poștașilor transpirați sub povara sacilor cu scrisori, care așteaptă înțelegători la poarta președinției.
După ce s-a odihnit puțin, Igor Nicolaevici Dodon  a declarat iarăși război unioniștilor, dar, achtung, de data aceasta nu doar celor care doresc unirea cu România, ci și celor care “vor să se unească cu Rusia, cu Ucraina”. Mi s-ar face jale de sărmanii unioniști de pretutindeni, dar știu că totul va muri în zona declarațiilor. Pe de altă parte, tovarășe președinte, de ce nu faceți nimic pentru ca cetățenii să nu mai mizeze pe forțe din exterior, singurele capabile, în opinia lor, să soluționeze muntele de probleme din Republica Moldova.
Președintele Dodon face tot mai harnic figura dansatorului căruia mereu îi încurcă ceva ca să devină balerin de Bolșoi Teatr.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"