Este absolut omenește și creștinește ca omul care face fapte bune să fie apreciat, prețuit. Totodată însă, nu e tocmai normal ca omul să ceară cu tot dinadinsul să fie lăudat pentru faptele bune. Imaginați-vă că acest lucru îl face guvernarea care consideră că exprimarea gratitudinii cetățenilot trebuie să fie una totală, aici și acum.
Nu putem nega că puterea actuală nu depune eforturi pentru a face reforme sau a obține cât mai multe performanțe în diverse domenii, chiar dacă ele coincid întâmplător cu perioada campaniei electorale. Oamenii de la guvernare ar vrea să ne bucurăm și să-i lăudăm pentru că, de exemplu, au majorat pensiile și salariile, chiar dacă aceste majorări sunt de ordinul unei singure sute de lei. Cred că ar trebui să avem nițică răbdare, ca să vedem cum va funcționa acest nou mecanism de salarizare peste un an, de-o pildă. Cine știe, poate, încet dar sigur, statul va deveni mai bogat și salariile, într-adevăr, vor crește. Iată atunci, vom face o asemenea apologie guvernării, cum nici ea nu și-a imaginat că poate să se întâmple.
Partidul de la putere vrea să-l lăudăm pentru cele 1600 de km de drumuri pe care le-a renovat în 2018. Părerea mea este că nici în acest caz nu trebuie să ne grăbim, or, zăpada care se topește cu repezeciune scoate la iveală consecințele grabei cu care s-au făcut drumurile bune pentru Moldova.
Ce mai tura-vura, să lăudăm numaidecât guvernarea, dar numai pentru lucrurile temeinice, indiferent dacă au fost făcute până sau după alegeri, că nu suntem niște cetățeni ingrați, nu?

Articolul precedent
De la începutul sezonului rece, 12 persoane au murit de gripă