NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Ce se va întâmpla, dacă învinge Dodon…

Să ne clarificăm de la bun început. Când literele Constituției R. Moldova spun că fiecare cetățean are dreptul să aleagă și să fie ales, asta înseamnă că un om poate, în cazul nostru, să o aleagă pe Maia Sandu sau pe Igor Dodon din rațiunile/convingerile pe care le consideră el cele mai bune: integritatea candidatului, studiile, experiența politică/socială/administrativă, incoruptibilitatea, grija față de cetățeni, slujirea intereselor țării, nu a altui stat etc. Repet, cetățeanul, după ce analizează factorii și informațiile, face el singur o alegere, nu votează așa cum i-a ordonat primarul, popa, liderul, șeful instituției sau întreprinderii, sau a fost influențat până la prostie de minciunile tirajate pe bani grei de către un candidat.

Ceea ce se întâmplă/se va întâmpla în zilele acestea în R. Moldova arată clar că în turul doi al prezidențialelor din  15 noiembrie o parte din cetățenii rămași pe acest petic de țară nu vor vota cu mintea trează. Se vede că polittehnologii ruși, veniți pe bani mulți la Chișinău să-l servească pe Dodon – despre care marele statalist și micul om politic Nicolae Pînzaru spune că nu sunt aici (rușii ne-au obișnuit deja cu „nas tam net v Donbase!”) – lucrează non-stop, dirijând cu profesionalism (trebuie s-o recunoaștem) funcționarea bandei rulante de manipulări, minciuni, falsuri, inepții, care într-un spațiul social politic autohton, lovit de sărăcie, ignoranță, fobii și nostalgii, produce, iată, efecte.

Un exemplu grăitor în această linie sunt comportamentele lui lăbrățatului Pînzaru și a flașnetei Țîrdea la emisiunile Nataliei Morari. Se observă clar că aceste două personaje mincinoase uzitează tactica probată în emisiunile propagandistului putinist, că jurnalist nu este, Vladimir Soloviev: zbiară, insistă pe bine cunoscuta idee că o minciună spusă de o sută de ori devine adevăr, intervin, bruiază când oponenții spun adevăruri neplăcute pentru stăpânul lor, iarăși zbiară, încât spectatorii să audă doar tâmpeniile  lor.

Acum înțelegem de ce Maia Sandu nu a acceptat să participe la dezbateri cu Culiocul, or, acesta ar fi turnat peste căpșorul deștept al contracandidatului vedre de zoi, ar fi întrerupt-o, ar fi fost un bădăran la superlativ. E mai bine să înoate ei în propriile excremente verbale.

Încă un lucru pe care ar trebui să-l înțeleagă alegătorii din R. Moldova, fani ai lui Dodon. Ideile socialiste pe care le promovează Dodon și slugile lui sunt false, or, numai la noi există acest soi de socialiști cu case luxoase, conturi bancare grase, mașini de lux, cu șeful lor care cheltuiește zilnic 100 000 de mii de lei pentru întreținere, reușind  performanța  de a mări pensiile cu doar 10-15 lei.

Dodon și servanții lui ne au pe toți de proști. Aproape la fiecare moldovean a ajuns fițuica mincinoasă (galben-neagră, în română și rusă) a socialiștilor despre cele 10 poziții pe care le-ar pierde R. Moldova dacă Maia Sandu va deveni președinte. Nu vreau să combat aceste porcării, întrucât am convingerea că fițuica este destinată celor fără minte, sper că nu am ofensat pe nimeni.

Doar două momente. Vă întreb pe voi (moldoveni, români, ruși, ucraineni, găgăuzi, bulgari etc.): cum va lichida Mai Sandu raioanele și va institui județele, când asta, după lege, o pot face doar Parlamentul și Guvernul? Cum ar putea bloca Maia Sandu economia și ar putea stopa plătirea pensiilor și salariilor, dacă de toate acestea se ocupă Guvernul și Parlamentul, instituții dominate actualmente de mincinosul Culioc și de acoliții săi??

În schimb, dacă Dodon va deveni președinte, la sigur că va înflori și mai tare corupția, legea nu va funcționa, cum nu funcționează nici azi, bandiții se vor plimba nestingheriți la libertate, separatiștii de la Tiraspol și putiniștii din Rusia, oricât i-ar pupa Dodon mai jos de radiculită, vor rămâne vrăjmașii acestei țări, vom plăti prețuri exorbitante pentru carburanți, gaze rusești, energie termică etc… Dacă câștigă Dodon, vom sărăci și mai tare, vor pleca iarăși generații de oameni tineri și șeful socialiștilor va rămâne cu bătrânii, cărora le va majora pensiile cu tocmai 20 de lei, în ajun de alegeri.

Ce-i de făcut? Ar fi bine ca alegătorii să înțeleagă, odată și odată, că tot ceea ce se construiește pe minciună – or, tocmai așa vrea să câștige Dodon – se dărâmă oricum. Așa s-a dărâmat, de exemplu, super puternica URSS. Numai că acest proces poate dura mult, poate cât viața voastră, când veți alege aiurea.

Și nu vă mai întrebați: Da’ ce-a făcut/ Ce va face Maia Sandu? Uitați-vă în jur și întrebați-vă cea făcut Dodon? După ce veți găsi răspunsul potrivit, mergeți la vot cu încredere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"