NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Ci-i cu CSI-ul?

Recent, deputatul comunist Reidman l-a întrebat în batjocură în plenul Parlamentului pe ministrul Andrei Spânu: „Ci-i cu gazele?” Criza energetică, care-i sperie pe mulți conaționali, le-a picat bine comunisto-socialiștilor, pentru că e un obstacol foarte serios pe care trebuie să-l depășească actuala guvernare. Apropo, din câte am observat, structurile destinate să asigure transparența și argumentarea deciziilor nu își fac întotdeauna bine datoria. Nu ar trebui să se bizuie pe cohorta de analiști, care încearcă să explice prin studiourile de televiziune cauzele scumpirilor în lanț. Cetățeanul nostru trebuie bine informat ca să înțeleagă că întreaga lume se confruntă acum cu majorări de prețuri și nu Maia Sandu a scumpit produsele și combustibilul, cum obișnuiesc să spună cu satisfacție malițioasă mincinoșii lui Dodon și ramoliții lui Voronin.

Aflăm cu o anumită mirare că prim ministrul Gavriliță intenționează să participe la ordinara întrunire a statelor membre a CSI de la Minsk și să aibă acolo întrevederi cu anumiți șefi de stat. Până din clasa I e în stare să înțeleagă că statutul de membru în această impotentă organizație nu aduce nici un beneficiu, decât poate Rusiei, întrucât Putin a pus lăbuța și pe această comunitate. Întrebarea este cum e să faci parte din CSI și Gazpromul să te amenințe că vei îngheța la iarnă, dacă nu slujești Kremlinul.

La urma urmei, suntem noi oare mai fericiți decât, de exemplu, ucrainenii care s-au retras din CSI-ul?

Nu ne-am dori ca și guvernarea PAS vrea să danseze un fel de menuet politic – un pas înainte (spre Europa) și doi pași înapoi (spre CSI).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata