NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Conflictul din Transnistria nu-l putem soluționa, dar pe transnistreni reușim să-i aducem la vot

În 2008 am avut ocazia, apropo, singura dată în viață, să mă aflu la tratament la Sanatoriul „Struguraș” din Cocieri, raionul Dubăsari.
M-au marcat mult atunci spusele medicului care mă avea în grijă. Locuia în Dubăsari și casa ii era pe un deal, de unde se vedea ca în palmă Hidrocentrala de Dubăsari. „Să știți, domnule, îmi zicea, că această ostilitate dintre cei de la Chișinău și cei de la Tiraspol e de ochii lumii. În anumite zile, la anumite ore,  autotrenuri de la voi trec liber pe digul hidrocentralei încoace, precum și  camioane de la noi dincolo. Adică, atunci când au nevoie, se înțeleg ei bine între dânșii”.
Acum privesc pe rețelele de socializare la cum se îmbulzesc transnistrenii aduși ordonat cu autobuzele la secțiile de votare din dreapta Nistrului și mă întreb: cum se face, domnilor guvernanți și doamnă comnunitate internațională, că de 27 de ani nu putem soluționa  nicidecum  diferendul transnistrean, dar, când cineva are nevoie să fraudeze alegerile, problema se  rezolvă în doi timpi și trei mișcări?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"