NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Continuă curățarea grajdurilor lui Plahotniuc, dar…

Noua guvernare continuă procesul de curățare a grajdurilor lui Plahotniuc: aproape în fiecare zi actorii ex-șefului națiunii își anunță demisiile, activează comisiile pentru  investigarea multiplelor fraude și fărădelegi comise de pediști etc. Asistăm cu interes sporit la un proces de demontare al vechiului regim, reparație fără de care  nu este posibilă o altfel de mișcare spre înainte. Șuvoiul zilnic de informații despre marile măgării comise de echipa și structurile lui Plahotniuc ne determină să privim tot mai atent și cu stupoare la fundul prăpastiei pe care l-am populat în ultimii ani.
Partea inteligentă a comunității este foarte atentă la pașii noilor piese din ringul politic, trăind concomitent stări de satisfacție, insatisfacție și neincredere și taxând prompt  gafele făcute cu voie sau fără de acestea: votul prorus al lui Nastase sau ideea neinspirată a lui Popescu despre răzbiul civil, de exemplu.
Toate-s bune și frumoase, dar… lumea așteaptă de urgență minuni. Observăm silueta unui paradox, lumea apatică  de pe timpul domniei lui Plahotniuc, este acum deosebit  de energică. Nu o interesa defel  din ce cauză săreau în sus prețurile la produsele alimentare, serviciile comunale, combustibil, etc. Acum, iată, cetățenii se arată iritați de noile scumpiri anunțate. N-o interesa de unde vor lua democrații bani pentru salariile majorate, mai mult, înțelegea prea bine că e o manevră cu miză electorală. Acum, sunt stupefiați când noua guvernare anunță că în visteria statului au rămas bani pentru cel mult o lună-două. N-o deranja că porțiuni de drum, precum Sîngerei – Ratuș, de exemplu,  așa și n-au mai fost reparate. Acum, se întreabă enervați de ce Guvernul Sandu nu face drumuri bune pentru Moldova. Șirul nemulțumirilor ar putea fi continuat…
Pe undeva oamenii ăștea, deveniți curajoși și principiali peste noapte, au dreptate. Pe lângă asanarea mlaștinii lui Plahotniuc, proces vital pentru întreaga societate, actuala putere trebuie să înceapă cât mai curând posibil punea în practică a propriilor proiecte de bună callitate. Ca să se simtă diferența, cum glăsuiește un spot publicitar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"