NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Cu cine votăm?

Un bun cunoscut, care are o afacere mică, dar, deocamdată, prosperă, și, în consecință, vrea să voteze fără să aștepte grecikă și tușonkă de la Șor sau kulioace la Dodonvor, îmi spunea că va alege PAS, dar se cam teme pentru că, în opinia sa, echipa nu e puternică. Mi-am data seama că nu e sigurul care are asemenea temeri, întrucât zoile turnate de televiziunile lui Dodon, Șor și ale altor accidente umane peste PAS, nu puteau să nu lase urme de îndoială în conștiința oamenilor.

Puterea unei echipe de politicieni stă, după mine, în faptul dacă sunt onești, necorupți, buni specialiști în domeniu și care vin în legislativ să schimbe lucrurile în bine. Cum să-i identifici? Foarte simplu. Nu votați progeniturile politice ale lui Plahotniuc, care au trecut peste noapte la un alt partid pentru, spune lumea, 300 de mii de euro. Nu-l votați pe Șor și ai lui, care, este demonstrat, sunt niște hoți de miliard. Nu-l votați pe Dodon care, iată, pe lângă patima kuliokului, mai poate fura peștele din iazul de la Condrița și împușca porci închiși fără șanse de scăpare într-un țarc. Ca Dodon să înțeleagă ce porcărie a făcut, ar trebui închis și el într-un țarc cu gard înalt în care niște mistreți flămânzi să-i i-a un interviu. Nu votați nici pentru partenerul său de bloc electoral – Voronin, care ar vrea să întoarcă vremurile când în R. Moldova afacerile mergeau perfect numai pentru membrii familiei sale. Nu-i votați pentru că sunt și niște mincinoși. Se încumetă să umble prin judecăți ca să demonstreze că PAS-ul folosește imaginea președintelui Maia Sandu. Nestimabililor, dar când Zinaida Greceanîi și Igor Dodon stăteau încremeniți triumfaliști într-o poză cu Putin, nu foloseau oare imaginea marelui om mic din Kremlin?

Nu votați partide conserve gen PACE al lui Cavcaliuc sau PCDM al lui Chicu, pentru că nu au treabă cu noi și cu problemele noastre de rezolvat. Feriți-vă de partiduțe apărute sau reanimate peste noapte, care se înghesuie, plătiți, să ne fericească chiar începând cu 12 iulie.

Cum să procedăm în cazul partidelor unioniste PUN, AUR, Democrația Acasă? Simplu de tot, dacă tot nu s-au putut ei uni într-un bloc electoral, dacă nu au cedat în favoarea unei formațiuni cu cele mai mari șanse, atunci votați pentru PAS , or, și aceștia pot face unirea nu mai rău. Cât privește partidul lui Renato Usatîi, aici chiar nu există leac: ariviștii au exercitat mereu o forță de atracție.

Închei aici în speranța că nu v-a enervat prea tare tonul meu de sfetnic, dar chiar îmi pasă de ce se va întâmpla cu această palmă de pământ peste câteva luni, câțiva ani, câteva decenii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata