NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Culiocul, papagalul și protocolul

Președintele Dodon invocă iarăși, aidoma unui papagal nătâng (cer scuze de  la papagalii simpatici și poligloți), regulile de protocol. După ce, ca un trădător de țară cu simbrie grasă, l-a numit pe separatistul Krasnoselski prizident al Transnistriei, motivând că așa cere litera protocolului (n-am auzit, de exemplu, ca Salome Zurabișvili, actualul președinte al Georgiei să-i catalogheze  prezidenți pe capii  separatiștilor din Osetia de Sud sau Abhazia), s-a grăbit, iată, să-l felicite pe Lukașenko cu victoria în scrutinul prezidențial din 9 august și iarăși -„potrivit regulilor de protocol”. Nenorocitul nostru de Dodon s-a făcut a nu ști că, și de această dată, lichelele de la Comisia Electorală Centrală a R. Belarus i-au desenat lui Batika o victorie cu 80 la sută. Igor Nicolaevici mormăie ceva despre “relațiile de prietenie”, „parteneriatele bune”, „ajutorul acordat țării noastre”. Acum însă, când polițaii lui Lukașenko maltratează cetățenii beloruși, pentru că aceștia nu vor să accepte un individ declarat președinte în urma unei uriașe fraude electorale, Dodonul de Sadova consideră că: „Ceea ce se întâmplă acolo sunt treburile lor interne”.
Se vede că (oleacă ateist) Igor Nicolaevici încurcă litera Sfintelor Scripturi cu cea a protocolului. Un personaj în deplinătatea facultăților mintale nu s-ar grăbi să-l felicite pe un tiran, gata să înece propria țară în sânge numai ca să nu plece după 26 de ani de președinție.
Dodon mai spune că a fost de câteva ori în Belarus și i-au rămas în memorie drumurile excelente, întreprinderile. fermele care lucrează cu eficiență, piscinele din fiecare localitate etc. și că și-ar dori ca în R. Moldova să fie la fel.
E adevărat Igor Nicolaevici, numai că pentru asta ar trebui ca Plahotniuc și Șor să nu fure miliarde, iar dumneata să umbli cu culioacele.
Moldova e bântuită de pandemie și secetă, e nevoie să se întreprindă de urgență măsuri care ar mai diminua efectul pagubelor/pierderilor, însă președintele Dodon a plecat la odihnă în Turcia. Normal, în toamnă vrea să se cațere iarăși în fotoliul prezidențial și trebuie să aibă omul puteri pentru minciuni, manipulări, mistificări, corupere, șantaj și alte exerciții electorale atât de dragi socialiștilor. Nici nu știi cum apar iarăși vreo 30-40 de mii de sirieni și atunci doar Dodon ne mai poate scăpa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"