NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Cum s-a fraudat la 24 februarie la Ocnița, un exemplu

Lumea noastră a uitat de alegerile din 24 februarie chiar după vreo trei-patru zile de la scrutin. Așa-i la noi: politicieni mincinoși, presă amnezică, alegători chifliciți. Firește, au existat voci timide care au adus probe de fraudare a exercițiului electoral în diferite circumscripții din necuprinsa noastră  țară. Însă, odată ce chiar Blocul ACUM a recunoscut, cu câteva excepții, rezultatele alegerilor, atunci Comisia Electorală Centrală (CEC) și Curtea Constituțională le-au validat cu mult interes și cu mare  bucurie.
Cum de la 24 februarie a avut loc doar o ședință a Parlamentului, iar negocierile  dintre ACUM și PSRM se aseamănă cu dialogul mutului cu surdul, nu este exclusă posibilitatea alegerilor anticipate. De unde și, nu ar trebui să uităm de tehnicile de fraudare utilizate cu mult har și inspirație de către părtașii și complicii guvernării.
Astfel, după închiderea secțiilor de vot, un candidat pe  circumscripție nr. 2,  Ocnița  a fost sunat de un om de încredere de la CEC și informat că contra candidatul său de la PSRM a câștigat alegerile.  Precipitat, personajul nostru  sună, la rându-i, pe observatorul său de la secția de vot cu pricina ca acesta să-i se confirme tristul adevăr. Mirat, observatorul îi spune că ei… încă nu au început să numere voturile.
Deci, în timp ce alegătorii transpirau harnic lângă urne ca să-l aleagă pe cel mai bun dintre candidați, magica noastră CEC  avea deja în fișiere  prenumele și numele câștigătorului pe Circumscripția nr.2 , Ocnița.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata