NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru// Cum să gestionăm victoria (?)

O rudă, stabilită de câțiva ani buni în Germania, care a stat duminică 7 ore în rând la Kassel pentru a vota, îmi recomanda să scriu mai succint, or, cei din diasporă nu au întodeauna timp să parcurgă texte lungi… Primesc.

Maia Sandu este, de două zile, președinte a R. Moldova, dar încă n-a închis  școli, grădinițe și spitale, n-a vândut ciornoziomul natal străinilor, n-a interzis  sărbătorirea Zilei Victoriei, n-a lichidat raioanele și n-a deschis județele, n-a organizat nici o paradă a gayilor, n-a blocat plata pensiilor și salariilor etc. Ceva nu se leagă, Igor Nicolaevici…

Pe de altă parte, Dodon afirmă (cu franchețea care-l caracterizează) că sute, zeci de mii de susținători îl întreabă „cu lacrimi în ochi” de ce nu apără voturile lor, când „s-au produs fraude fără precedent”. De unde și, tovarășul Culioc a felicitat-o deocamdată „preliminar” pe Maia Sandu, întrucât a decis să umble prin judecăți. Când vorbește despre fraude electorale, Igor Nicolaevici e în situația femeii de moravuri ușoare care apucă prima prăjina.

Acum, toți votanții Maiei Sandu ar trebui să abandoneze starea de euforie și s-o sprijine în toate eforturile dumneaei de a demola schemele de corupție, de a purifica sistemul judiciar, de a asana clasa politică, de a reactiva economia, de a suda comunitatea… Pentru că împotrivirea corupților, lichelelor, canaliilor din anturajul lui Dodon, Plahotniuc și Șor va fi foarte puternică, întrucât ei au ce pierde. Le-au rămas destule pârghii economice, mediatice, legislative, pentru a încerca să rămână la treucă.

Însă ceea ce s-a întâmplat frumos la 15 noiembrie ne demonstrează că se poate…

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata