NordNews
Avem ce spune

 Anatol Moraru //  Da de ce, dragă, s-o dus Maia cu Dodon?

Moldova arată acum ca părăginită grădină a Domnului, bântuită de o faună adamică și evică foarte pestriță, lume care s-a împărțit în câteva grupuri.
Primii, și, se pare cei mai mulți, sunt personajele care fie au profitat din plin pe vremea lui Plahotniuc, fie televiziunile acestuia le-au spalat tot ciornozimul minții din cutiile craniene. Ei sunt ostili noii guvernări și vor sabota tacit, dar cu îndârjire, reformele sau noua direcție, pentru că mai înainte creștea Moldova, erau drumuri bune pentru Moldova, creșteau pensile și salariile precum aluatul în covata de lângă sobă, era, la nevoie, acolo și grecikă și tușonkă, cântau pe degeaba privighetori din alte țări: Grișa Leps și Stas Mihailov. Chiar dacă se fura, apoi li se dădea și lor. Ce-I drept puțin, da, mă rog, bogdaproste și de atâta…
O altă grupă o constituie  susținătorii noii structuri de guvernare. Ei așteaptă febril  schimbări radicale, se bucură când Maia Sandu anunță la televizor intenția Guvernului de a curăți sistemele și structurile statului de corupție,  abuzuri, fărădelegi, cumătrism… Ei ard de nerăbdare să vadă pușcările pline de bandiții care i-au furat de i-au rupt. Doar numai că puțini dintre ei aleg să-și răsuflece mânecele și să ajute guvernarea, cu toate că fiecare dintre ei cunoaște cel puțin câteva cazuri de corupție, abuzuri, fărădelegi, cumătrism.  Cred că aceste personaje ar trăi extazul, când ar veni, totuși, Codruța Coveși și i-ar băga pe toți  criminalii în pușcărie.
Mai există un grup, mai mic, dar mai pitoresc.  Aceștia sunt virginii, ideologic  vorbind. Ei nu acceptă, de exemplu, combinația de moment dintre  ACUM și PSRM,  pentru că ei vor Unirea, iar Dodon e sluga lui Putin și Bătrîncea a rupt în Parlament Harta României Mari. Nu-I interesează că și  mulți alții vor Unirea, dar înțeleg că ea este, deocamdată, mai puțin posibilă. Ei nu înțeleg că, dacă mai rămânea Plahotniuc încă patru ani, atunci nu mai avea cine cu cine să se Unească. A mai rămas încă un grupuleț, care gândește situația politică actuaăl cu mintea  târgoveților de zarzavaturi sau a femeilor din mahala. Ăștia se întreabă nedumeriți de tot:  “Da cum, dragă,  de s-o unit Dodon să meragă cu Maia, când ea n-a dat mâna cu dânsu?” . Sau: ”Da de ce, dragă, s-o dus Maia cu Dodon, când aista mai că n-o făcea lesbiancă?”
Am impresia că Dumnezeu are prea mult timp liber și se amuză  cu animăluțele sale  adamice  și evice.
Dragi oameni buni, democrația, într-adevăr, înseamană libertate de exprimare, pluralitate de opinii, respectarea drepturilor omului, dar toate astea doar după ce democrația biruie, se consolidează și funcționează.
Noi suntem abia într-un șantier al democrațieii și e nevoie de meșteri: mulți, buni și harnici….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"