NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Dacă am avea alegeri la fiecare jumătate de an

Bălțiul are de departe cele mai sexuale drumuri, groapă peste groapă. Mai toate administrațiile locale de după ’90 au preferat să rezolve stringenta problemă după tennologia dantiștilor: să plombeze gropile. Se vede că această operație făcea mai dificilă calcularea de către orășeni a banilor folosiți (furați) pentru reparație. Chiar și în cazul când  s-a purces la reparația integrală a unor străzi, lucrurile nu au stat mai bine. Peste 1-2 ani și pe aceste străzi renovate, fie că se numeau Pervomaiskaia sau Bulgară, apăreau proverbialele gropi bălțene.
Când Renato Usatîi  a venit pe val la primărie a promis și că va soluționa problema. A reușit câte ceva (vorbim în primul rând de reparația capitală a străzii Ștefan cel Mare pe segmentul de la Autogară și până în Centrul orașului), dar foarte repede s-a apucat să repare problemele R. Moldova, să facă dezvăluiri senzaționale, proteste în PMAN, să alerge prin jurul Parlamentului ca să nu fugă cumva Filat etc.
Strada Lesecico din Bălți este una avariată-avariată , mai ales segmentul de la strada Conev și până la strada Bulgară. Locuitorii din blocurile de pe această stradă, șoferii de microbuze și altă lume bună care circulă pe aici s-au plâns la primărie de nenumărate ori, dar mereu nu s-au găsit bani. Și totuși, ce bine e că în R. Moldova există alegeri. Pentru că înainte de scrutinele electorale se întâmplă minuni. Cum în toamna aceasta vor fi alegeri și la Bălți pentru fotoliul de primar și cele de consilieri, iată că, în sfârșit, zilele astea s-a început reparația segmentului de stradă Lesecico, aflat în stare deplorabilă.
Eh, de-am avea alegeri (prezidențiale, parlamentare, locale) la fiecare jumătate de an, am umbla  prin Bălți în pantaloni de culoare deschisă  și teniși albi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"