NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Dacă “banii nu au miros”, analistul Ciurea pute oricum

Celebra expresia “banii nu au miros” îi este atribuită, amintim, împăratului roman Vespasian. Feciorul său îi imputa că nu este tocmai frumoasă decizia de a deschide clozete publice în Roma și de a lua taxă de la toți cei dorinici să-și satisfacă necesitățile fiziologice.  Vespasian a răspuns însă cu împărătească seninătate: Banii nu put.

Ignobila faună politică din R. Moldova trezește tot mai multă greață, când o vedem cum mișună harnic urmărind căpătuiala. Ortaciii lui Dodon și Șor, care se tem de alegeri anticipate precum porcul de saună, colindă pe la televiziunile lor sau pe la cele independente, încercând să-i convingă  pe cetățeni că actuala criză economică, socială, politică, pandemică a început chiar în a doua zi de la alegera Maiei Sandu în calitate de președinte a țării și se aprofundează  pe zi ce trece. De unde și, susțin ei,  e nevoie de un guvern nou-nouț, dodonoșorian firește, care să salveze patria.

Aceștia nu sunt singuri, or, o clasă politică găunoasă are nevoie numaidecât de servanți, de indivizi care să-i fardeze porcăriile. Aceștia se numesc, de obicei, analiști, experți, politologi, publiciști, adică se consideră specialiști în mai toate domeniile posibile. Un personaj pitoresc al breslei de chelneri politici aborigeni poartă numele de Corneliu Ciurea. Instruit la Academia de Studii Economice din Chișinău, dar și la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, fost vicepreședinte al Partidului Social-Liberal, formațiune care s-a aruncat apoi în brațele Partidului Democrat, ex-director al săptămânalului Democrația etc.,  Corneliu Ciurea a înțeles/ales să apere public,  cu încrâncenare și mult cinism,  măgăriile regimului lui Plahotniuc. Nu cunoaștem, dacă o făcea pentru idee sau pentru bani, dar faptul că, după fuga lui părintelui națiunii, s-a transformat într-un fervent și volubil avocat al regimului Dodon și, mai nou, al alianței dodonșor, ne face să credem că analistul a înțeles prea bine: banii din aceste clozete politice nu put.

Banii lui Plahotniuc, Dodon și Șor l-au făcut boier, acum Ciurea se lăfăiește în  fotoliile diferitor televiziuni și împroașcă arogant cu ironii, sarcasme, persiflări la adresa Maiei Sandu și a forțelor proeuropene. Nu este exclus că analistul, expertul, politologul, publicistul Ciurea să treacă cu franchețea care îl caracterizează în tabăra oricărei alte formațiuni/alianțe, în cazul în care aceasta ar putea câștiga majoritatea în parlament.

Și dacă prezența acestui personaj controversat este explicabilă în cadrul talk show-ruilor de la televiziunile lui Dodon și Șor, de, aceștia au nevoie de un asanator al produselor fiziologice socialistsoriste, nu prea înțelegem de ce este invitat și de lumea bună, de Natalia Morari, de exemplu?

 

4 Comentarii
 1. Tudor spune

  Turnatoarea natasha morari lume buna?

 2. Malcoci spune

  Ciurea nu este nici cometator, nici analist politic, nici politolog, nici …, nici … El este un nimeni incult și grosolan.

 3. Elena Simion spune

  Cand spuneti „lume buna” despre Natalia Morari, ma gândesc dacă aveți dreptate și despre Ciurea. Dacă nu ași ști că e o lichea mizerabilă, ași pune la dubiu spusele Dvs.

 4. Igor Grossu spune

  din ciurea ANAList ca din moraru editorialist

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"