NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // De ce nu-l arestați pe Lenin?

 Orice regim politic, care cade în totalitarism, frizează, se știe, în manifestările sale ultime culmile absurdului.  Actuala guvernare a R. Moldova  a ales să facă și ea o baie de inepție.
Dovadă grăitoare este cazul  lui Gheorghe Petic, fost angajat al Poliției de Frontieră, liderul Platformei DA în raionul Ungheni, personaj care s-a remarcat în ultimele luni prin dezvăluirile senzaționale despre contrabanda cu țigări patronată, cum susține dumnealui, de reprezentanții Ministerului de Interne. Gheorghe Petic s-a trezit citat de Procuratură. Prezentându-se într-acolo,  a aflat cu surprindere că I s-a intentat un dosar penal pentru un act  de huliganism comis  în… 2003.
Nu avem cum să cunoaștem argumentele Procuraturii. Gheorghe Petic însă a ținut să comenteze acest caz neobișnuit: „În 2003, de mine s-a apropiat un recidivist, o persoană care a stat după gratii pentru omor, și m-a îndemnat să trecem două camioane cu zahăr din RM în Ucraina. Rolul meu trebuia să fie să patrulez zona. L-am avertizat să nu se apropie de mine. El mi-a spus că dacă eu nu vreau să câștig un ban, el îi va mitui pe subalternii mei. Am făcut o volantă pentru ca să nu i-a legătura cu acest individ. Am avertizat și conducerea. S-a luat act de cunoștință. Peste o săptămână acest individ a încercat să mă i-a la pumni. Ulterior, am fost chemat privind o reținere, am documentat cazul. Când am revenit acasă, mai multe persoane au atacat locuința. La scurt timp, am încercat să-i rețin, însă ei s-au năpustit asupra mea. Având arma de serviciu, am efectuat un foc în pământ și glontele a ajuns în roata unei mașini. Cazul a fost cercetat, însă clasat.(…) Au trecut 15 ani. Eu am fost polițist și am respectat legea”.
Întrebarea noastră este următoarea: “De ce Procuratura nu-i intentează un dosar penal cetățeanului Vladimir Ilici Lenin pentru organizarea loviturii de stat din Rusia din noiembrie 1917?” Or,  ceea ce a comis pârâtulul Ulianov e mai grav decât un simplu act de huliganism, iar distanța temporală dintre 1917 și 2018  n-ar trebui să conteze pentru justiția noastră.
Notă: Constatăm că degeaba credeau cetățenii naivi,  că, odată cu intrarea lui Vladimir Filat în spații cu gratii, contrabanda organizată cu țigări a murit…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"