NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // De ce Partidul Democrat se teme de alegători?

Partidul Democrat și-a pierdut ușor cumpătul. Televiziunile lui Plahotniuc varsă peste capetele alegătorilor reportaje, interviuri, stiri triumfaliste despre cât de mulțumit e poporul de modul lor eficient de a guverna. Liderii partidului sunt plini de încredere că vor învinge, or, au reușit, spun ei, de la 2016 încoace, să facă o sumedenie de lucruri bune. Astfel, Sergiu Sârbu și Adrian Candu sunt siguri că luni, 25 februarie, vor cânta de dimineață și până seara We are the champions a lui Freddie Mercury.
Am privit mai multe materiale jurnalistice despre lansarea în campanie a lui Vlad Plahotniuc la Nisporeni, despre alte întâlniri electorale cu alegătorii din raion.  Oamenii, dacă e să credem imaginilor televizate, pur și simplu leșinau de fericire că Plahotniuc a decis să candideze anume pe circumscripția uninominală nr. 17.
Pe de altă parte, ceva nu se leaga. Or, dacă Plahotniuc e deja the champion  la Nisporeni, de ce poliția lui Jizdan oprește pe șosea reprezentanții inocenți ai lui Occupy Guguță, care intenționau să protesteze la Nisporeni și le cere acte pentru tobele pe care le aveau aceștia în portbagaje. Putea oare clătina zgomotul tobelor „supremația” lui Plahotniuc la Nisporeni?
Dacă candidatul PDM pe circumscripția uninominală nr. 4 Rîșcani, Iurie Urzică, este atât de bun și sigur pe victorie, de ce nu a fost întregistrat în cursă primarul orașului, membrul Partidului Nostru Victor Bogatico? Poate pentru că acesta a câștigat mandatul de primar din prima, cu peste 70 la sută.
De ce cu o zi  înainte de alegeri, la 23 februarie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a scos-o din cursă pe candidata Blocului Electoral  „ACUM” Tatiana Gamețchi pe aceeași circumsripție uninominală nr. 4 Rîșcani? Din cauza că, chipurile, în listele de semnături colectate de Gamețchi au fost identificate 32 de semnături făcute de aceeași mână sau poate pentru că satele de pe malul Prutului din raionul Rîșcani votează, de regulă, cu partidele de dreapta?
Nu mai întreb dacă decizia CSJ s-a fundamentat pe o  expertiză logografică a listelor candidatei Gamețchi, pentru că am văzut cum nici Comisia Electorală Centrală, nici justiția nu s-au mirat deloc de liste cu semnături adunate doar în câteva ore de candidații PDM, PP ȘOR, PSRM.
De ce dragi reprezentanți ai PDM –ului  vă temeți de popor, dacă afirmați că-l iubiți nespus și că el vă este recunoscător pentru tot binele din lume, pe care doar voi ați reușit să  i-l faceți ? E logic să întreb, nu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"