NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Deși “totul e bine”, guvernul Chicu vrea să împrumute 12 miliarde de lei

Am aflat recent din surse demne de încredere că, săptămâna trecută, prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții băncilor comerciale din republică. Discuția s-a purtat în jurul intenției guvernului de a lua cu împrumut de la aceste instituții financiare până la 12 miliarde de lei, pentru că e nevoie de bani pentru salarii, pensii, îndemnuizații etc
Ieri, 21 februarie, Chicu a fost chemat în regim de urgență în Parlament de către Zinaida Greceanîi ca să raporteze despre victoriile pe care le-a reușit guvernul într-o sută de zile. De altfel, acest raport, care nu figura în ordinea de zi, așa și nu a fosr verbalizat întrucât tribuna legislativului a fost blocată de către deputații PAS și PDA, care au observat lipsa din agenda parlamentului a moțiunii de cenzură împotriva ministrului Ciocoi. Chicu a ieșit, totuși, în fața jurnaliștilor și, afișând mulți pistrui de inteligență pe față, le-a spus că în țară  lucrurile merg bine de tot, mai mult, unii indici au devenit neașteptat de buni.  Nu știu de ce, dar mă tem că prim-ministrul și  guvernul său technocrat de la unghiile de la picioare până vârful coafurii trăiesc, ca și Putin, într-o altă realitate.
Altfel, trebuie să-i întrebăm de ce au nevoie de împrumuturi interne, dacă economia noastră funcționează, începând cu 14 noiembrie 2019, ca un ceas elvețian? Poate pentru că, astfel, noi,  plătitorii de taxe, impozite, facturi și amenzi, nu vom putea afla rata dobânzii sau cum vor fi dirijate aceste fluxuri financiare.
Și apoi de ce să se împrumute pe intern în nu știu care condiții inconvenabile, dacă, așa cum s-a trâmbițat de toate televizoarele socialiste, Rusia oferă un împrumut frățesc de 500 de milioane de dolari?
Nimic nou sub soarele socialist-pedist al RM: alte și aceleași manevre, fumigene și baloane de săpun  politic, tocmai pentru a instaura, prin lașitatea și prostia unora și lăcomia și cinismul altora, un nou regim  corupt, frate gemene cu cel al lui Plahotniuc. Pentru că asta se întâmplă la noi din 1991 încoace, ca într-un serial despre ratații în istorie…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata