NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Despre debili și idioți utili

La Bălți, niște fani ai măcelarilor lui Putin au desenat pe blindata instalată lângă Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” litera Z.  Ne întrebăm  în acest context cu ce se ocupă SIS-ul și Ministerul de Interne odată ce în R. Moldova a fost declarată starea de urgență? 

Apoi, socialiștii lui Dodon vor să organizeze la Bălți un protest împotriva interzicerii de către Parlamentul Republicii Moldova a simbolurilor nocive: a panglicii  Sf. Gheorghe și a literelor Z și V, întrucât acestea au devenit semne marcante ale genocidului pe care l-a organizat  armata rusă în Ucraina.

Un deputat roman îl atacă dur de la tribuna Parlamentului pe Zelenski și îl laudă pe Putin. Candidata la președinția Franței, madame Marine Le Pen, își declară deschis simpatia față de Putin. La Berlin, rușii stabiliți în Germania au organizat  un marș motorizat  în susținerea  războiului lui Putin în Ucraina. Ar fi putut fi listate numeroase alte exemple de acest fel.

De unde și trebuie să constatăm cu profundă amărăciune că și după ce opinia publică a aflat cu stupoare despre crimele monstruoase comise de soldații lui Putin la Bucea în lume au rămas destui debili și idioți utili, care profită din plin de libertățile democratice. Ce ar fi de întreprins ca să-I vindecăm? Poate ceea ce a făcut în 1919 procurorul general al SUA, Polmer, care  a încărcat pe vaporul „Bufort” 249 de simpatizanți ai bolșevicilor și i-a trimis în Rusia. Ar fi bine ca  învetrații susținători ai lui Putin de pe unde se  află  ei să fie trimiși în Rusia ca să guste din putinism: să  riște să fie arestați numai pentru că poartă pantofi galbeni sau au subsuoară un volum de Război și pace al contelui  Lev Tolstoi.  Și să aibă neapărat o întrevedere  cu tovarășul Edward Snowden, care să le explice cu cât e mai mare libertatea din Rusia lui Putin decât cea din SUA, țara sa de origine pe care a trădat-o.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"