NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru// Despre farmaciile ambulante ale lui Șor sau cum să construiești un CimitirLand

Am lăsat în seama unor analiști mai titrați și cu peniță mai vioaie să facă, conform tradiției, totalurile (politice, economice, sociale) lui 2020 și să deseneze prognoze pentru 2021. După mine, anul care s-a dus în arhiva istoriei s-a remarcat nu doar prin ravagiile făcute de COVID-19, dar, în cazul Republicii Moldova, și printr-o mârșăvie fără margini a unei părți a clasei politice autohtone. Nu vorbim doar despre cele două tururi ale scrutinului prezidențial din noiembrie, de altfel, una dintre cele mai murdare campanii electorale, dar, mai ales, despre ce a urmat după 15 noiembrie.

Igor Dodon, de departe cel mai mincinos și ineficient/impotent președinte al R. Moldova de la ’91 încoace, n-a avut bărbăția de a recunoaște înfrângerea și cumsecădenia de a asigura transmiterea normală a puterii președintelui nou ales. Minat de ranchiună, răutate, dorință de răzbunare ș.a., Dodon nu s-a gândit nicio clipă la bunăstarea cetățenilor, ci la interesele Moscovei și la bandajarea propriilor instincte.

La comanda lui Igor Nicolaevici, deputații socialiști și șoriști au făcut sluj și au adoptat un șir de legi nocive, destinate să pună președintele Maia Sandu într-o situație imposibilă și, nu în ultimul rând, să le asigure victoria în cazul unor eventuale alegeri anticipate.

Analiza punctuală a pachetului de legi aiuristice ar necesita spații și timp. Una dintre cele mai tâmpite legi este cea despre farmaciile sociale ambulante, lege pe care slugile lui Șor, printre care se numără, iată, și turistul politic Serioja Sîrbu cu motoblocu’ lui, o văd ca pe o mare fericire pogorâtă peste oamenii din localitățile rurale. După ce magazinele ambulante ale lui Șor au tot colindat electoral satele Moldovei vânzând ieftin salamuri pe care nici Tuzik nu se încumetă să le mănânce și alte produse alimentare expirate, farmaciștii farmaciilor ambulante ale haiducului (acum) din Israel vor vinde, fără a fi verificați de structurile abilitate ale statului, țăranilor medicamente îmbătrânite. Cine știe, poate vreun moș Gheorghe se va bucura că poate cumpăra Viagra fără prespcripție, că mornăie baba, dar, fără glumă, idioțenia asta trebuie oprită, or, oamenii și așa mor ca muștele, și nu doar de COVID-19. Mă tem că farmaciile ambulante ale lui Șor, dacă prostia asta va fi pusă în operă, vor contribui la crearea unui CimitirLand.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata