NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru// Despre lupta lui Andrei cu Maia

Candidatul Mișcării Politice „Unirea”, Dorin Chirtoacă, personaj cu destule păcate politice și administrative și cu un unchi care a tot salvat țara de ruși până l-a adus pe Igor Nicolaevici cu toată Moscova în brațe, a propus un lucru deosebit de înțelept: formațiunile politice de dreapta să nu se atace între ele în actuala campanie prezidențială, ci să-și pună toate tunurile pe cel mai mincinos dintre moldoveni – Igor Dodon.

N-a fost să fie însă. Andrei Năstase, un actor politic care a făcut mult pentru ieșirea republicii din captivitatea lui Plahotniuc, a pornit un război de uzură împotriva Maiei Sandu. Năstase îi amintește partenerului de până mai ieri de Bloc „ACUM” că, în 2016, el a cedat în prezidențiale în favoarea ei, că a sprijinit-o în atâtea alte rânduri, merite pe care nu le contestă, cred, nimeni și care îi fac cinste. Acum însă, Andrei Năstase vrea să participe la dezbateri anume cu Maia Sandu, și nu cu Igor Dodon. Apoi, se arată vădit deranjat că sunt publicate mai multe sondaje în care lidera PAS deține întâietatea în preferințele alegătorilor, chestionări pe care le califică drept forme de manipulare.

Colega sa de partid, Inga Grigoriu se arată indignată că pe rețelele de socializare i-a venit un mesaj prin care i se solicită să doneze bani pentru tirajul de 3 milioane de ziare cu Maia Sandu. „E o crimă, stimați cetățeni!”, exclamă vădit iritată deputata PPDA.

Nedumerirea noastră de alegător neturmentat sună așa: De ce Năstase nu se precipită în cazul sondajelor care îl dau câștigător pe Dodon și de ce Inga Grigoriu nu se inflamează în cazul tirajelor ziarelor editate pe bani dubioși de haiducul de la Sadova sau de virgina achiziție a Partidului „Șor”, Violeta Ivanov? Și încă, dacă cei din staff-ul PPDA cred că au capitalizat deja destule voturi pentru victorie, de ce i-ar deranja sondajele sau tirajele altora?

Formațiunile politice de dreapta au pierdut primăria Chișinăului, un loc de deputat în parlament de pe circumscripția Hâncești și, în genere, alegerile locale, tocmai pentru că s-au bătut crunt între ele. În consecință, a câștigat Ion Ceban, ginecologul Ștefan Gațcan și alți bravi reprezentanți ai PSRM-ului.

Or, dacă zile în șir verși cisterne de zoi peste oponenții tăi de dreapta, nu mai folosește la nimic îndemnul pentru susținători din 2 sau 3 noiembrie de a vota în turul doi pentru Maia Sandu, de exemplu. Un om politic nu poate fi considerat depozit al tuturor relelor și păcatelor până la 1 noiembrie și cheie de biserică imediat după.

Dacă, din cauza rânzei, nu s-a putut identifica un candidat unic din partea dreptei, atunci măcar nu vă mâncați între voi acum, stimați candidați în straie europene.

1 Comentariu
  1. Boris Grițunic spune

    Cred că dl. Moraru are perfectă dreptate. Posibil că Maia Sandu va pierde nu din cauza lui Dodo ci din cauza celor rînjosi din dreapt, în cpecial de Hăstase. Cel de a pierdut Chișinăul nu poate învinge la prezidențiale …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"