NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Despre un fals mesia

Pregătirile pentru alegerile locale din 5 noiembrtie au început. În timp ce majoritatate fomațiunilor politice (mult prea multe pentru un electorat atât de puțin numeric) abia își desemnează candidații la primarii, reînviatul partid al lui Ilan Mironovici,  rebotezat cu numele de  Ș.O.R., acționează déjà din plin, țintind obținerea câtor mai multe voturi. După mine, această potlogărie politică – Ș. O. R.- este, la moment, cel mai mare pericol pentru vitorul proeuropean al R. Moldova.  Spun asta gândindu-mă nu numai la tentativele relativ recente de a schimba guvernarea prin organizarea de revolte de masă foarte generos plătite de haiducul din Israel. Scos în afara legii, acest partid de criminali a reușit, iată, să învie precum o hidră cu mai multe capete.

Problema pentru noi este că formațiunea practică (și cu destul succes, să recunoaștem) jocuri politice total necistite. Arma ei principală este mituirea copioasă a alegătorilor și, totodată, promovarea ideii că Șor ar fi un adevărat Mesia al  timpurilotr noastre, erou care poate face dezinteresat minuni: să construiască rapid Orhei, Comrat, Bălți-landuri, aeroporturi internaționale, drumuri moderne, iluminări stradale, magazine sociale și să facă multe cadouri pentru neavuți etc. etc.  Și toate astea ușor, cu legeritate, precum fachirul care scoate iepurele din cilindru.  Nu ar fi nimic strașnic, dacă acest personaj colorat într-un negru mântuit, ar dori să facă bine unei comunități pe care a jefuit-o nemilos și să aloce bani propii (ne furați!) pentru prosperarea R. Moldova.

Dar onest, fără porcării politice. Adică așa cum o face, de exemplu, Bill Gates, care donează anual 5 miliarde de dolari pentru lupta contra SIDA.  Pe lângă mituirea în diferite forme, reprezentanții acestui partid de escroci dovediți profesează și alte practici bolșevice: adunări cu locatarii prin curțile blocurilor, serate dansante prin parcuri… Firește că orice partid, care își construiește discursul electoral pe rațiuni, statistici,  realități, nu are cum să câștige în fața unor șoriști care  promit minuni într-o veselie debordantă. Aș vrea să cred că  se vor găsi sufiienți oameni întregi la cap care să-I întrebe cu multă franchețe de unde vor găsi  fanaticii lui Șor bani pentru a construi paradisuri în R. Moldova.

Guvernarea ne anunță cuminte că va depune eforturi consistente ca să nu permită fraudarea alegerilor din noiembrie. Mi-ar plăcea ca politicienii de dreapta să aibă perseverența și pregătirea necesară pentru a putea demonta, prin discursuri, dezbateri, atitudini, demonstrații, materiale promoționale, mașinăria mincinoasă a șoriștilor. Altfel, se va produce o degringoladă similată cu cea din Găgăuzia Evgheniei Guțul și viitorul nostrum proeuropean ar putea fi compromise pentru multă vreme.

 

 

Urmărește știrile NordNews și pe canalele de Telegram și YouTube

Fiți patronii noștri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"