NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Dodon a căutat-o cu lampa lui Ilici

Știu că nu e creștinește să te bucuri de nefericirea altuia, dar Igor Nicolaevici Dodon chiar a căutat-o cu lampa lui Ilici. Întreaga sa carieră politică și managerială a fost aureolată de scandaluri de corupție, de trădări, de multă aroganță și multă prostie. Sunt convins că nu e cazul redactării (aici și acum) a unui rechizitoriu. E  treaba instituțiilor abilitate să investigheze cu profesionalism și obiectivitate toate cele patru capete de acuzare și să trimită dosarul în judecată, iar magistrații să decidă conform literei legii partea lui de vină. Nu știu cu ce se va finaliza povestea tristă a lui Dodon, dar ar fi bine ca Igor Nicolaevici să cunoască foarte îndeaproape, dacă va fi găsit vinovat, condițiile de trai de la penitenciarul nr. 13, or, partea ticăloșită și coruptă a clasei politice de la noi are nevoie de o lecție dură.

Nu poți fi ministru al Economiei și să-ți umpli buzunarele făcând afaceri cu energie electrică sau privatizând hoteluri. Nu poți fi președinte unei țări suverane și să-l slujești ca un Tuzic pe Putin, promovând din toate puterile interesele Rusiei în R. Moldova. Nu ai dreptul să-l numești pe separatistul Krasnosellski  “prezidentu’ Transnistriei” și să depui flori împreună cu acesta la monumentul kazacilor care i-au omorât pe basarabenii dornici de o țară integră. Nu poți fi președinte de țară și să accepți de la un hoț de miliarde pre nume Plahotniuc „kulioace” cu valută forte. Nu e frumos deloc să jignești diaspora când tot tu i-ai forțat să plece și mai ales când ei trimit anual în țară peste un miliard de dolari. La fel, nu e serios să afirmi că… casa de milioane în care locuiești este cumpărată din banii părinților neoligarhi.  Și apoi, nu trebuie să prefaci reședința prezidențială de la Kondrița într-un local pentru guleaiuri cu kirkorovi și cu ansambluri vocale de popi.

În fine, un președinte nu trebuie să spună minciuni cu sirieni, să se bage fără săpun în fundul Uniunii Euroasiatice, să se certe cu toți vecinii țării, să fie mărginit la minte. Dacă un președinte întrunește toate astea, atunci el se numește Igor Dodon și vai de țara pe care a călărit-o.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"