NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Dodon a descoperit un Google paralel

Președintele în exercițiu, Igor Dodon a descoperit tocmai la finele mandatului că în diasporă există un electorat paralel cu ciornoziomul Patriei, care, iată, se înghesuie s-o voteze pe Maia Sandu. Aceștia votează altfel decât alegătorii dintre râuri, care aleg Dodonul pentru că așa le-au spus primarul, popa, șeful întreprinderii/ organizației, sau pentru 400 de lei, ca transnistrenii, ori chiar gratis, ca găgăuzii, dar mai ales pentru că în ultimii 4 ani au trăit într-o stabilitate și bunăstare cum rar se mai întâmplă pe pământ, iar autorul acestei fericiri nu-i nimeni altul decât Igor Nicolaevici.

Trebuie să te numești Dodon ca, după ce împingi cu buldozerul afară peste 1 milion de oameni, care doar în 2019 au trimis în țară 1 miliard 800 de mii de dolari, adică  15 % din bugetul R. Moldova, să-i acuzi că votează aiurea.

Prezent zilele acestea la o emisiune televizată, președintele a arătat ca un morcov scos primăvara târziu din beci. Fiind întrebat de unde a luat el că Maia Sandu a  spus că Rusia este o țară-agresor, or, Google nu știe nimic despre asta, Dodon a răspuns, radiind precum o făclie de Paște: dintr-un alt Google. Acum, mă tem că Larry Page și Sergey Brin nu știu că sunt în primejdie financiară, or, a apărut Google 2.

Emisiunea cu pricina, în care prezentatoarea a fost sclipitoare, a demonstrat încă o dată că președintele Dodon este un mincinos clinic.

Ne putem aștepta, în zilele care urmează, la găleți de porcării vărsate peste candidatul de dreapta, pentru că echipa de polittehnologi, veniți din Rusia ca să asigure victoria lui Dodon, nu mănâncă pâine cu caviar degeaba. Un singur, dar relevant exemplu. Pe rețele a apărut un fake tirajat de un site, apărut peste noapte,  cu geografie de Bălți, care susține că Maia Sandu a interzis sărbătorirea Zilei de 9 Mai. Znacit nemțî pobedili, concluzionează autorii mai anonimi decât cei ai Mioriței. Cred că au pobedit, odată ce Rusia le vinde nemților gaz cu 50 de dolari pentru o mie de metri cubi, iar Republicii Moldova – cu 173 de dolari (în 2019 – cu 223 de dolari). Asta, se pare, pentru că Dodon are drujbă cu Moscova.

Acum, după ce am stocat ceea ce știam despre năravul de haimana și minima inteligență a capului statului, trebuie să ne gândim la cum să facem ca să fie bine. Dragi navigatori pe rețelele de socializare, nu cred că e cazul să ne convingem/îndemnăm unii pe alții ca să votăm schimbarea. Asta o știm. Mai bine ar fi,  dacă tot vreți să treacă timpul lichelelor și să vină cel al oamenilor buni, să vorbiți cu rudele rămase captive în R. Moldova și să-i convingeți să voteze bine. E un lucru greu, înțeleg, pentru că i-au sărăcit și mițit de nu se mai poate, dar… sunt rudele voastre, nu ale lui Dodon. Asta, posibil, ar asigura o victorie.

În fine, le sugerez fanilor lui Dodon ca, înainte de a  vota încă o dată pentru Igor Mincinosovici Kuliok, să ceară de la acesta câte 400 de lei, cât le dă  transnistrenilor. Or, altfel nu-i frumos și e o discriminare curat/murdară pentru niște cetățeni deștepți, care votează pentru trecutul Patriei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata