NordNews
Avem ce spune

 Anatol Moraru  // Dodon împrumută alegători de la „prezidentu’” Transnistriei

Se vede că sondajele interne efectuate de  PSRM arată că puține sunt șansele lui Dodon de a obține încă un mandat de președinte. Altfel, cum am putea explica implicarea isterică a Comisiei Electorale Centrale, devenită un instrument docil al căpșunarului și virusologului de la Sadova, Comisie care l-a exclus pe Andrian Candu din cursă și a decis deschiderea a tocmai a 42 de secții de votare pentru transnistreni. Trebuie să percepem că Dodon s-a înțeles (prin mijlocirea Moscovei) cu „prezidentu’” Transnistriei Krasnoselscki ca acesta să-i împrumute supușii pentru 1 noiembrie și să ajungă iarăși președinte al Republicii Moldova.

E la mijloc un troc rușinos de tot. Igor Nicolaevici nu mișcă un deget ca să-i ajute pe elevii și profesorii din școlile cu predare în limba română din Transnistria, nu reacționează când separatiștii instalează noi și noi posturi de control în satele aflate sub jurisdicția Chișinăului, dar acum are nevoie de voturile acestora. Am putut observa, datorită presei independente, cât de neonestă și netransparentă a fost, de exemplu, alegerea deputatul „independent” Oleinic: transportarea organizată a electorilor la secțiile de votare și mituirea lor cu câte 20 de dolari pentru un vot. Cam așa intenționează să obțină, se vede,  voturile măsluite ale transnistrenilor și candidatul „independent” Dodon.

Să mai luăm în ecuație și faptul că,nitam-nisam, Putin a promis să ajute agricultorii din RM cu 500 de milioane de ruble (cine știe când vor ajunge și dacă vor mai ajunge cândva banii  la Chișinău?!), precum și  complicitatea asumată a lui Filip și a ortacilor săi, care au hotărât să nu participe la prezidențiale, ca să nu-i încurce lui Dodon.

La aceste  lucruri urâte se adaugă și armata de candidați de pe dreapta: europeni, unioniști, patrioți, liberali, firește, toți ca unul, care, în loc să se unească măcar o dată în viață,că să scape poporul pe care-l iubesc până la lacrimi de năpasta Dodon, preferă, alimentați de sucurile rânzei, să se epileze unul pe altul.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata