NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Dodoniștii și șoriștii s-au cununat politic

Bravos, tovarăși socialiști și șoriști!   În sfârșit v-ați cununat politic în Parlament și ați votat  dea-valma, pe bandă rulantă legi care de care mai controversate.

Ne oprim doar la una singură: decizia de a trece SIS-ul din custodia Președintelui în cea a Parlamentului. Din câte ne amintim, când în 2019 instituția a trecut sub umbrela lui Dodon, lumea socialistă a aplaudat, pentru că SIS-ul, spuneau ei, poate aduna informații foarte importante pentru destinul unui stat și ele trebuie cunoscute doar de un număr restrâns de oameni. De fapt, ne dăm seama, socialiștii înțelegeau că SIS-ul adună informație și despre porcăriile demnitarilor și cât timp instituția se afla în subordinea președintelui Dodon, nimic nu-i oprea să fure mai departe cu puteri îndoite. Acum, dacă SIS-ul ar fi rămas în  zona de influență a președintelui Maia Sandu, ar fi putut ieși la iveală toate măgăriile  echipei de profitori și corupți de la guvernare. Astfel, prin votul de ieri, dodonșoriștii au castrat SIS-ul.

Socialiștii au motivat că legile votate: statutul limbii ruse, statutul juridic al Găgăuziei etc., sunt determinate de voința alegătorilor. Nestimați și nesimțiți tovarăși, nu cumva ați uitat că aproape un milion de cetățeni au votat pentru cu totul altceva: stabilitate, combaterea corupției, stoparea sărăciei, exodului populației? Aceștia sunt din altă republică? Câtă fericire le va aduce vorbitorilor de limbă rusă și găgăuzilor legile voastre, dacă îi veți fura în continuare și pe ei mai vârtos?

Bucata asta de țară nu a dus lipsa niciodată în istoria ei zbuciumată de trădători,  de vânduți străinilor. Aștept să văd cum aceste  canalii politice îl vor prinde acum  pe hoțul de miliard – Ilan Mironovici Șor, acum, când haiducul de Orhei le-a devenit partener de matrapazlâcuri?

În fine, le dorim tinerilor însurăței pușcărie de piatră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata