NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // E adevărat, procurorii au fost independenți, dar de… lege

Discuțiile pe care le poartă partea gânditoare a comunității basarabene satelizează în jurul problemei procuroruilor. Nu e vorba doar de nedorința lui Harunjen de a pleca onorabil (acesta, ca un veritabil partizan belorus, nu recunoaște nimic și nici nu spune unde-s ascunși ceilalți), dar și de criza adâncă din R. Moldova, criză generată de activitatea nocivă a personajelor în mundire albastre.
Procurorii s-au  făcut niznai când a fost prădată țara. Chiar și când, pe bani foarte mari, a fost angajată și plătită din impozitele contribuabililor compania Kroll, procuratura, punând mânuța puternică pe raport,  l-a ascuns în safeu pentru câțiva ani de zile. Adică nu destul că ei, care erau obligați să cerceteze furtul și să-i  identifice hoți, or, pentru asta îi plătește poporul, s-au făcut morți în popușoi, dar și li s-a adus raportul mură-n gură, tot au făcut plajă.
E puțin să spunem că oamenii în mundire albastre au fost complicii tuturor matarapazlâcurilor făcute de plutonul de prădători ai lui Palhotniuc. Aproape în fiecare zi, sunt descoperite noi și noi scheme de furt ai banilor publici, fraude, hoții și  și hoți, care au fost posibile și pentru că procuratura a fost mută. Astfel, în acest context,  porcurorii nu sunt doar complici, ci chiar coautori.
Pe de altă parte, nu ar fi întru totul corect să afirmăm că  angajații acestei instituții n-a făcut chiar nimic. Dimpotrivă, au fost foarte harnici în le deschide dosare cetățenilor incomozi regimului, primarilor care nu vroiau să se mărite cu Partidul Democrat din Moldova sau businessmanilor care trebuiau să se împartă cu succesul lor economic. În această direcție, procurorii, nu toți, firește, au avut grijă de adunarea avuțiilor. Aici au fost buni de tot, adică independenți,  precum pretind, dar de… lege.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"