NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //   E amară pâinea-n opoziție

Priveam azi dimineață la televizor începutul ședinței Parlamentului R. Moldova. Deputații PDM, acum în opoziție, nu-și dădeau rândul la înaintarea de propuneri privind ordinea de zi, care de care mai năstrușnice.
De exemplu, au cerut să fie chemat în Parlament Ministrul Sănătății și Protecției Sociale, care să explice ce măsuri de protecție socială a luat instituția în vederea anunțatelor (apropiatelor?) scumpiri la energia electrică. Deputații din actuala majoritate parlamentară le-au dat o replică  de reținut. I-au întrebat pe democrați de ce nu încearcă să afle informații exacte de la Agenția Națională pentru Reglamentarea în Energetică (ANRE), o structură pe care democrații  au controlat-o și, se pare, o mai controlează, or, tocmai  această instituție este împuternicită să accepte sau nu majorările în domeniu. Cineva chiar i-a îndemnat pe flăcăii și fetele lui Plahotniuc să pună în uz logica, rațiunea:  cum să chemi un ministru să-ți raporteze despre măsuri de protecție socială, când aceste scumpiri nu au avut sau poate nu vor avea loc? Mai mult, s-a demonstrat că această operație de scumpire a prețului la kilowatt era preconizată încă de guvernarea PDM, dar perioada electorală i-a împiedicat s-o facă, nu le convenea atunci.
La rândul său, deputatul Jizdan a cerut audierea MInistrului de Intrerne, Andrei Nastase, ca acesta să spună  cu francheșe ce face pentru protecția  președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, care este, chipurile, intimidat. Au urmat iarăși replici acide, deputații din Blocul ACUM și cei socialiști aducând probe că acest Rapcea s-a făcut vestit în raionul în care domnește tocmai prin șantajul și intimidările cetățenilor care nu agreau PDM.
Parlamentarii democrați au avut și alte propuneri bizare, intenționând să devină,  așa cum preîntâmpina fioros Siroja Sîrbu, un coșmar pentru actuala alianță. Numai că, în rezultat, ei devin ridicoli. Se vede cu ochiul liber că în realitate ei trăiesc un  coșmar, coșmarul aflării în opoziție. Nu se pot obișnui nicidecum, de aceea se și enervează grozav când propunerile și inițiativele lor deșarte și ieftine nu sunt acceptate. Așa-i, domnilor, e amară pâinea în opoziție.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"