NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru// Eu n-am să votez, că plec oricum…

Vorbeam ieri cu un tânăr aflat în ultimul an de facultate despre semnificația parlamentarelor din 24 februarie. La un moment dat, interlocutorul mi-a spus că el nu va participa la alegeri, pentru că oricum are de gând să plece în Europa după ce își încheie studiile.
Nu am încercat (în replică) să bombănesc sub nas că tinerii de azi n-au nici un Dumnezeu, că sunt apatici, infantili sau, dimpotrivă, pragmatici, vor totul, acum și aici, dar fără să transpire îndeajuns în sudoarea minții.
M-am gândit că au și ei dreptatea lor, pentru că, într-adevăr, se produce impresia că guvernările precedente și cea actuală i-au împins pe tineri cu buldozerul în afară, însă, până la urmă,  e regretabil că, în loc să încerce schimbarea în bine prin implicare civică, ei aleg să plece.
I-am spus că, firește, toți sunt, conform Constituției R. Moldova, oameni liberi și au dreptul să plece sau să rămână. Însă plecarea lor masivă în Europa, Rusia sau SUA,   va agrava și mai tare situația, pentru că își lasă rudele apropiate (părinți, frați, surori) în captivitatea lui Plahotniuc, Dodon, Șor, iar această guvernare ne-a obișnuit cu creșterea orchestarată a prețurilor la tot și la toate.  Așa că cei care pleacă vor trebui să trimită bani rudelor ca aceaștia să plătească, impozite, amenzi, facturi, mită, etc., adică să supraviețuiască, amânându-și pentru o perioadă indefinită visul lor propriu de a trăi  bine în raiul european…
Plecați, dacă aveți posibilitatea, dar, înainte de a pleca, votați, daca aveți posibilitatea, pentru schimbare, ca să le dați șanse și celor care au ales sau sunt nevoiți să rămână pe pământul dintre râuri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"