NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Fasciștii ruși și „denazificarea” Ucrainei

Putin a început la 24 februarie un război sângeros împotriva Ucrainei, pentru a „denazifica” și „demilitariza” această țară. Așa s-a întâmplat în mintea bolnavă a liderului de la Kremlin că la putere în Ucraina au venit „benderovțî”, adică fasciștii, de unde și Putin și-a asumat misiunea „sacră”de a elibera ucrainenii de asuprirea acestora. Orice om întreg la minte s-ar fi întrebat cum de „fasciștii” ucraineni sunt conduși tocmai de un președinte evreu, or, în Germania lui Hitler lucrurile au fost cu totul altfel.

Cele 44 zile de carnagiu în Ucraina arată clar că, de fapt, fasciști sunt chiar soldații lui Putin. Masacrul de la Bucea, unde au fost executați cu sânge rece peste 400 de civili este o probă grea în acest sens. Localnicii au fost împușcați în ceafă, unii având mâinile legate la spate, totul în dulcele stil enkavedist. O tragedie care ne amintește de Katîni sau Srebrenița. Apoi, eliberatorii precizau zilnic prin gura ridicolului Konașenkov că Rusia lovește în exclusivitate doar ținte militare. Cele peste 10 mii de civili uciși, zecile de mii de blocuri de locuit, grădinițe, școli, spitale, case de cultură făcute una cu pământul (conform unor estimări prealabile, Ucraina a suferit în aceste 44 de zile pierderi de 500 de miliarde de dolari) arată altceva: că, într-adevăr, Rusia lui Putin nu se deosebește aproape cu nimic de Germania lui Hitler.

Un alt însemn că regimul lui Putin este unul de esență fascistă ar fi ideile că rușii sunt un popor mesianic, că dețin o spiritualitate (duhovnosti) aparte, că sunt superiori celorlalte popoare din Europa, idei promovate de întreaga mașinărie ideologică a Kremlinului. Ce se va întâmpla cu fascismul din Rusia? Cred că va repeta soarta nazismului hitlerist. Nu este exclus că Rusia va suferi o înfrângere militară dureroasă în Ucraina, or, nu poți învinge 40 de milioane care sunt gata să-și apere patria până la ultima picătură de sânge.

Toată lumea care are acces la rețelele de socializare a putut vedea cu câtă ură îi întâlnesc ucrainenii pe „eliberatori”. Despre minunile făcute de Armata Ucrainene vorbesc blitzkriegul eșuat, precum și retragerea trupelor de elită ale Rusiei de lângă Kiev și Cernigov. Alte date optimiste în acest sens sunt pachetele de sancțiuni aplicate, destinate să epuizeze economia Rusiei, ajutorul militar tot mai consistent din parte țărilor membre ale NATO și, îndeosebi, aprobarea de către autoritățile americane a lendlease-ului pentru Ucraina. Istoria postbelică ne spune că anume datorită lendlease-ului american Armata Roșie a putut să ajungă până la Berlin, chiar dacă istoricii lui Putin nu recunosc acum acest adevăr.

Să ne rugăm ca Armata Ucraineană, poporul ucrainean să reziste, întrucât ei ne apără acum și pe noi, dar și întreaga Europă.
Slavă Ucrainei!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"