NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Filip schimbă capitale, iar țăranii lucrează cu ziua la proteste

Filip în ipostaza sa de președinte-interimar, recunoscută doar de el, de ortacii din PDM și de cei 6 inși în salopete cu poale lungi de la Curtea  Constituțională, a dizolvat în trei minute parlamentul și în alte două minute a anunțat alegeri anticipate  la 6 septembrie, în zi de post, apoi s-a pornit să rezolve alte probleme stringente din lume.
Pentru început a decis că R. Moldova își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, ca să se pună bine, se vede, cu americanii. Efectul acestei stângace operații este total invers celui scontat. Astfel, Liga Arabă condamnă hotărât această inepție a lui Filip, iar Ministerul Afacerilor Externe israelian nu este sigur dacă această decizie de mutare a sediului Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim este în vigoare. Ca să traducem din ivrită, izrailenii ar fi vrut să se bucure poate, dar se întreabă evreiește dacă Filip are dreptul să decidă așa ceva. I-am sugera lui Pavel Filip să încerce să rezolve și cu Venezuela, de exemplu, că doar e ditamai președinte interimar și e obligat să gândească geopolitic.
Candu a tras o fugă neoficial pâna în America, să se muilojească, poate își schimbă măcar aceștea atitudinea, pentru că toată toată lumea bună începe să se uite la cei din PDM ca la indivizi contaminați de boli rușinoase.
Întreprinzătorii din spațiul rural știu că nu e deloc ușor să angajezi la lucru cu ziua pe cineva, chiar dacă-i dai două sute de lei și-i mai hrănești pe deasupra. Acum, țăranii mai puturoși, mai bețivi sau mai limitați în toate cele ale capului au găsit un job de mai mare dragul. Trebă doar să stai cu fundu pe treptele Ministerului de Interne sau tolănit ca sviniușca sub copaciii de lângă Curtea Constituțională etc, adică să … protestezi. Să nu uiți totodată că hălești grecikă cu tușonkă și să tragi și câte-o sută-două de grame de vodcă pe căldura asta, că de doar aperi instrituțiile statului.
Dacă PDM –ul a rămas doar cu asemenea susținători, atunci trebuie să fie foarte atenți la clopoțelul Sfântului Duh…
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata