NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Filip se teme să nu rămână fată bătrână, iar Dodon editează pomelnice

Pe când întreaga lume este zguduită de pericolul real al unei pandemii de Covid-19, guvernarea PSRM-PD se bălăcește în nimicuri vesele, precum obișnuiau altă dată copii să “confecționeze” harbujei, folosind colbul drumului.
Guvernul a trims SMS –uri cetățenilor, amintindu-le că ar trebui să se spele mai des pe mâini, e de dorit cu săpun, și să sune la 112, când simt că au înșfăcat coronavirusul.
Biserica lui Vladimir nu rămâne nici ea în urmă în lupta națională cu molima chinezească: le sugerează creștinilor înfricoșați să se roage și să se stropească regulat cu agheazmă.
Zinaida Greceanîi nu se teme de virus, ea se enervează când nesimțițitul de Popșoi  o întreabă ce pensie are.
Lui Diacov îi este în cot de epidemie, el și-a dezbrăcat fufaica de președinte de omoare a PD –ului și a îmbrăcat, ce-I drept pe ascuns, ca întotdeauna, pielea de președinte plin al formațiunii.
Filip nu se teme de Corvid-19, el e în fața unei dileme: să între deschis la guvernare cu socialiștii sau să rămână în opoziție cu riscul să ajungă fată politică bătrână, adică nesolicitată.
În același timp, tovarășii lui de “construcție a Moldovei” ajiunși în Parlament, îl părăsesc, unul câte unul, și pleacă la separatistul de Candu. Mai nou, Gherorghe Brașovschi a anunțat cu lacrimi de jale în ochi că părăsește PD-ul, iar Siroja Sîrbu, plângând și el cu sughițuri, i-a spus acestuia că-l înțelege. Câtă sensibilitate nebănuit de profundă  manifestă, domnilor, ortacii  lui Plahotniuc și nu are cum să nu te răvășească această jale cosmică.
Președintele Dodon nu se teme de virus, el se teme de Putin. De aceea , lucrează cât se poate de harnic la desființarea R. Moldova, iar când are un moment de răgaz tipărește pomelnice. De regulă, la Paștele Blajinilor e nevoie de un singur pomelnic, dar  Igor Nicolaevici a scos de sub tipar tocmai 1500. Mi-e teamă însă, că nici ele nu le vor ajunge tuturor socialiștilor și altor fani imperfecți ai lui Dodon, când vor fi tentați să ceară preoților de pe întreg cuprinsul țării să citescă nu doar conținuturile propriilor pomelnice, dar și listele nominale  din compartimentele  “Za zdravie” și “Za upocoi” din documentul președintelui.
Renato Usatîi n-are timp să se gândească la păcătoșenia chinezească. Cum îi lipsește un bulldozer în dotare, el, înarmat doar cu un baros, a pornit o cruciadă împotriva tuturor construcțiilor neautorizate din Bălți.
Marcată, se vede, de reacția oamenilor sănătoși la cap la spusele nefericite ale ministrului Ciocoi despre rolul nemaipomeniut de pașnic al Armatei Ruse în războiul de pe Nistru din 1992, guvernarea, deși nu a admis pe agenda de lucru a Parlamentului moțiunea de cenzură împotriva șefului de la Externe, a început, totuși, să acorde în ultimul timp o atenție deosebită veteranilor acestui război. Au avut loc și sânt planificate mai multe manifestări la care participă și reprezentanții Armatei Naționale și ai Inspectoratului General de Poliție.
Alegătorilor, în mare parte loviți de amnezie, nu le pasă  de coronavirus. Ei  privesc cu ochi de bouț cuminte la cum socialiștii, care vara trecută luptau, cam dârdâind de frică, cu oligarhii și corupții lui Plahotniuc, îi invita acum tot pe aceiași  manipulatori de scheme de corupție la un menuet al guvernării. Acest spectacol  cu pușlamale politice nu-i deranjează, ei așteaptă cu nerăbdare toamna ca să-l voteze președinte pe Igor Nicolaevici. S-ar putea ca toamna să biruie iarăși  grecika, tușonka și prostia…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata