Anatol Moraru //  Fracțiunea Partidul Politic Șor se mută din OrheiLand în pușcărie

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Când formațiunea politică a lui Ilan Mironovici Șor începuse harnic să de din coate pentru a intra în Parlament, iar justiția și CEC-ul lui Plahotniuc n-avea nimic împotrivă, multă lume hâtră a considerat că la mijloc ar fi câteva scenarii: fie  haiducul de Orhei trebuia neapărat să obțină imunitate  parlamentară, fie gloata ul Șor trebuia să devină un “partid – conservă” pentru democrați sau și una, și alta.

Acum, de rău, de bine, lucrurile parcă s-au mai limpezit. După ce au câștigat nestingheriți (de justiție și de CEC), mituind generos alegătorii, 7 fotolii de parlamentari,  șorienii s-au simțit, se pare, cu toți sacii în căruță. Dar Plahotniuc a plecat forever în Maiami, Raportul Kroll II a apărut pe rețelele de socializare și noua guvernare a început să se intereseze serios de implicarea lui Ilan Mironovici și a camarazilor săi în furtul miliardului. La moment, situația arată astfel: Șor e dat în căutare națională și internațională, vocala și neînfricata lady de Jora de Mijloc, Tauber și eleganta madame Apostolova au fost lipsite de imunitate și arestate, iar astăzi, 19 septembrie, aviatorului Jardan i s-a ridicat imunitatea și urmează să fie cercetat penal. Adică, deocamdată, 4 deputați din 7, frumos rezultat.

Trebuie să înțelegem că intrarea miraculoasă a șoriștilor în parlament a fost un gest de mulțumire făcut de Plahotniuc, care i-a răsplătit astfel pe flăcăii și fetele politice ale lui Ilan Mironovici, și pe  tatăl OrheiLand-ului în speță, pentru au furat miliardul, dar i-au dat și lui, cea mai mare parte.

Acum, secretariatul Parlamentului are, credem, o problemă tehnică: cum să asigure prezența la ședințe prin Skype a deputaților șoriști care stau/vor sta în arest.

Nu știu cum se va încheia toată povestea asta cu găbjirea hoților de miliard, dar omului de rând, rămas cu buzunarele goale din cauza nesimțiților și nesăturaților șoriști, plahotniuciști și altor… iști, n-are cum să nu-i placă exercițiul, fie și ca o formă de alinare temporară. Să dea Domnul și justiția asta eliberată parcă din labele lui Plahotniuc ca hoții miliardului să aibă cât mai mult timp în pușcărie  ca să scrie memorii despre cum i-au fraierit monetar pe moldoveni în Anni Domini 2014-1019.  Amin.

leave a reply