NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Furnica și muntele

Formațiunile politice de centru–stânga (PD, PSRM, Șor) au început deja manevrele electorale: desemnarea și prezentarea candidaților pentru circumscripțiile uninominale, difuzarea promisiunilor electorale, implicarea în tot felul de proiecte în stare să le garanteze accederea cât mai numeroasă în parlament.
Pe eșichierul de dreapta însă e liniște. Liderii PAS și Platformei DA preferă să populeze emisiunile de la anumite televiziuni, unde vorbesc cu destulă convingere despre biruința aproape iminentă a forțelor de dreapta în parlamentarele din 24 februarie 2019.
Nu ascund că sunt simpatizant al dreptei și că mă nemulțumește confortul în care s-au aciuat Maia Sandu și Andrei Năstase, confort care se fundamentează pe sondaje favorabile sau/și  pe faptul că oricum Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului.
Andrei Năstase, de exemplu, vorbește tot mai mult în ultimul timp despre agonia regimului coordonat de  Vlad Plahotniuc.  E un exercițiu casandric steril, or, se vede clar că Plahotniuc și ortacii lui s-au înșurubat temeinic și destructurarea lor nu este defel actul unui atac de cavalerie.  Cineva spunea foarte frumosc că o furnică nu poate mișca un munte din loc, dar îl poate muta,  transportându-l bucățică cu bucățică. Să luăm aminte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"