NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Gațcan – actor în tragicomedia “O săptămână furtunoasă”

Săptămâna care, iată se duce, a fost nu doar una extrem de călduroasă, dar și caragialian vorbind, una furtunoasă politic.

Ștefan Gațcan, asupra căruia, spune presa, planează suspiciunea că s-ar fi înfruptat o anumită perioadă din mângâierile unei frumoase nepoate, a devenit deputat al PSRM pe Circumscripția nr. 38, Hâncești la 15 martie 2020, tocmai când pandemia bătea tare în ușa R. Moldova. Deși e om politic proaspăt, a reușit să înțeleagă după doar câteva luni că socialiștii și democrații lui Filip nu luptă cum trebuie cu COVID- 19. Musie Gațcan e medic de formație, știe ce spune. De unde și, blestemând traseismul politic, a scris o cerere lu’ madame Greceanîi prin care o înștiința, spre profunda mâhnire a acesteia, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro Moldova candidului Candu. Trebuie să mai remarcăm că cererea a fost dusă personal cu mototoblocul de Siroja. Ce-a urmat mai apoi, e demn de filmele action făcute de Hollywood. Automobilul lui Gațcan este oprit sub podul de la Telecentru, ah, iarăși podul de la Telecentru, unde deputații socialiști Vlad Bătrîncea și Nicolai Pascari îi explică pe îndelete trădătorului că nu-I frumos ce face. Imediat după ce a scăpat din lăbuțele tovarășilor de idei, Gațcan a scris o plângere la procuratură în care invoca faptul că foștii colegi l-au amenințat cu diferite cazne.
Simțurile deputatului Gațcan erau însă pătulite de greutatea celor 500 de mii de euro, pe care, spun gurile rele, le-ar fi primit pentru că a înțeles cine-s socialiștii. Așa încât, când a venit a doua zi în Parlament, câțiva flăcăi zdraveni din PSRM, l-ați văzut cât cântărește, de exemplu, Vasya Bolea, l-au tras discret într-un birou, unde, se zice că i-au numărat și câte coaste are în dotare. Apoi, Gațcan a fost dus la Președinție, unde I s-a explicat că în el s-au făcut investiții: tovarășii socialiști au trepădat din poartă în poartă și multe butelii de gaz au fost oferite pentru voturile pro Gațcan. Afară, deputații ProMoldova mai că nu asaltau cetatea lui Dodon, cerând eliberarea noului tovarăș. În acest răstimp, Gațcan a înțeles perspectivele: că ar putea să cadă de la etaj, să dea cu automobilul în stâlp, să bea vreo mixtură nepotrivită, uitată de cineva pe birou etc. și a ieșit televizat într-o vie și a spus că tăt îi bine, că el nu mai vrea să fie deputat, dar vrea înapoi la medicină, unde are proiecte interesante. Apoi, a dispărut cu totul din peisaj, plecând cu familia în România.
Două mici concluzii. Observăm că socialiștii sunt niște personaje vindicative, fără Dumnezeu. Dacă bietul Diacov a plâns torențial când a plecat Brașovschi, sau i-a zis blajin Frosei Lungu că a făcut o prostie mai mare decât anatomia ei, apoi socialiștii Dodon, Bolea, Novac, Bătrîncea, Pascari, Furculiță ș.a. nu se rușinează să-i chelfănească pe cei care vor să divorțeze de ei.
Aceste evenimente au demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că acest Parlament trebuie dizolvat: mizeria politică și umană dă peste margini.
Însă, anticipatele nu vor schimba situația în bine, dacă cetățeanul îi va vota iarăși și iarăși pe Dodon, Șor, Candu, Filip și pe ai lor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"