NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru//  Igor Dodon a devenit gelos

Debarcat rușinos din fotoliul prezidențial, unde se simțea ca-n sânul lui Putin, Dodon încearcă să demonstreze că a rămas o piesă importantă pe arena politică dintre râuri. Înlocuind-o pe tovarășa Greceanîi la butoanele Partidului Socialiștilor și având semne adânci de fidelitate de la servanții săi socialiști din parlament, Igor Nicolaevici îi dă lecții de management prezidențial Maiei Sandu. Marele filosof, economist, medic, agricultor, șahmatist de la Sadova i-a tras, se vede, cărțile, apoi i-a ghicit în bobi actualului președinte și crede că Maia Sandu a intrat în impas și că o paște încă un alt mare eșec. După ce, în patru ani, a trepădat la Moscova, a umblat cu lumânări pe la Athos și căutat vacanțe de lux, Dodon nu vede cu ochi buni recentele vizite externe ale șefului țării: „Ba la Zelenski, ba la Iohannis, ba la Bruxelles mâncați scoici și midii”. Nefiind considerat om politic serios nici de Bruxelles, nici de Berlin, Paris, Londra, Roma, Madrid și nici de București sau Kiev, în patru ani de mandat, Igor Nicolaevici a mâncat șorici de porc și s-a plimbat cu kvadrațiklul pe la Condrița cu prietenii din Rusia, a cules căpșuni cu Kirkorov, s-a întâlnit cu prezidentu Transnistriei, a luat kulioace de la Plahotniuc și… cam atât. Acuma, iată, o gelozește pe Maia Sandu pentru succesele ei în politica externă, obținute într-un termen record.

Dodon nu are răbdare ca tactica pământului pârjolit, pe care a aplicat-o masiv împreună cu deputații socialiști și cu Chicu și miniștrii săi împotriva Maiei Sandu să dea roade. Igor Nicolaevici este deranjat că președintele în funcție nu a făcut, în opinia lui, aproape nimic în aproape o lună de zile, de unde și, țâfnos, a înaintat un ultimatum: dacă până la 1 februarie 2021 președintele nu instalează un prim ministru și nu asigură stabilitatea și bunăstarea în R. Moldova, el va scoate adepții la proteste, fie și cu riscul ca aceștora să le înghețe sentimentele socialiste în pantaloni.

Asta e, socialistul, dacă nu-i nesimțit, atunci e comunist. Igor Nicolaevici de ce nu v-ați grăbit să-i faceți fericiți pe moldoveni, când ați avut tocmai 4 ani la dispoziție,iar cea care v-a succedat ar trebui s-o facă începând cu 24 decembrie și până la  31 ianuarie, adică exact în numai 38 de zile? Nu așteptăm răspuns, pentru că întrebarea e retorică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"