NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Igor Nicolaevici considera atunci că poliția condusă de Năstase nu-și face datoria. Au înnebunit nebunii…

Poetul Arhip Cibotaru este autorul unei poezii frumoase: Au înnebunit salcâmii, lucru care nu-I spală  de păcatul de a fi pupat în fund puterea comunistă. Este desenată  în această piesă lirică o extraordinară jubilație a simțurilor, provocată de explozia (cromatică și olfactivă) florilor de salcâm.
Contabilizând crimele de rezonanță din ultimul timp: omorul de la Costești, Hâncești, omorul de la Elizaveta, localitate ce intră în componența municipiului Bălți, triplul omor de la Bălți etc.,  ai senzația că au înnebunit nebunii. Senzație care e întregită și de frecvența cu care se întâmplă accidentele rutiere pe drumurile din republică, soldate cu consecințe tragice.
Ce se întâmplă cu cetățenii noștri care, iată, se sălbătăcesc pe zi ce trece, se transformă în fiare? În acest context, consider că instituțiile abilitate ale statului ar trebui să reacționeze prompt ca să nu ne trezim mâine cu sfârșitul lumii într-o țară luată aparte – R. Moldova. Spun asta gândindu-mă, de exemplu, la modul cum poliția tolerează agresivitatea unor indivizi demult certați cu legea sau încearca să mușumalizeze cazurile de omor fie pentru ca statistica activității lor să arate bine, fie pentru că li s-a dat mită. Apoi, când permisele de conducere practic se vând cu cel puțin 500 de euro, cum n-am avea zilnic accidente rutiere în care sunt implicați șoferi cu permise cumpărate?
Ne amintim cum, nu demult, președintele Dodon, urmărind căderea Guvernului Sandu și în special a ministrului  de interne Andrei Năstase, invoca numărul mare de accidente rutiere. Igor Nicolaevici considera atunci că poliția condusă de Năstase nu-și face datoria.  Acum, guvernarea are vreo explicație a celor ce se întâmplă?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata