NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Igor Nicolaevici, salvați-l pe Andrei Amarfi!

Ieri, KGB-ul de la Tiraspol l-a răpit pe Andrei Amarfi, angajat al Inspectoratului de Poliție Florești. Acesta a fost sechestrat dimineața în locuința sa din Camenca și transportat într-o direcție necunoscută de către indivizi cu cagule. Sechestrarea polițistului nu face deloc bine imaginii guvernării actuale, care, prin președintele Dodon, demonstrează o drujbă puternică cu regimul separatist de la Tiraspol.

Igor Nicolaevici s-a întâlnit de câteva ori cu prezidentu Transnistriei, a depus împreună cu acesta flori la monumentul separatiștilor căzuți în războiul de pe Nistru din 1992. Apoi, să nu uităm că… Comisia Electorală Centrală, care a devenit un instrument docil al ui Dodon, a decis deschiderea, nu fără acordul lui Krasnoselski, sau mai exact al Kremlinului, a 42 de secții de votare pentru transnistreni.

Guvernul lui Chicu afirmă că depune eforturi considerabile pentru a afla unde se află acum polițistul nostru, dar fără rezultat, întrucât se confruntă cu blocaje din partea transnistrenilor. SIS-ul menționează, la rândul său, că a reușit să-i identifice pe răpitorii lui Amarfi.

Asistăm, prin urmare, la niște bâlbâieli care demonstrează impotența actualei guvernări.

Considerăm că președintele Dodon trebuie să intervină de urgență pe lângă prietenii săi din Kremlin și să obțină eliberarea imediată și necondiționată a lui Amarfi. E de datoria unui șef de stat să-și apere cetățenii. Dacă nu va reuși s-o facă, atunci toate promisiunile sale electorale actuale despre suveranitate, bunăstare, prosperare, supremația legii, soluționarea conflictului transnistrean etc., chiar trebuie tratate drept baliverne crase, iar domnia sa – aruncat în tomberonul istoriei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"