NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Încă o dată despre sondajele electorale

Campania electorală pentru prezidențialele din 1 noiembrie este, deocamdată, una anemică și se va activiza, probabil, în ultimile zile de dinaintea scrutinului.

E bine că și instituțiile media neînregimentate politic, și candidații cu actele în regulă, și reprezentanții instituțiilor europene se arată preocupate/îngrijorați de eventualitatea fraudării scrutinului, or, motive pentru asemenea temeri sunt suficiente. Comisia Electorală Centrală joacă clar pentru Dodon. Probe elocvente sunt, cum mai spuneam, și scoaterea din cursă a lui Adrian Candu, și decizia de a deschide 42 de secții de votare pentru transnistreni, și jocul de-a înregistrarea-neînregistrarea lui Octavian Țîcu, și calcularea greșită a numărului de semnături pentru candidații de dreapta ș.a.m.d. Nu mă îndoiesc defel că Dodon va apela din plin la resursele administrative, va mitui alegătorii, va manipula sondajele.

Îmi spunea recent o rudă ca fost sunată inopinat la telefonul mobil de o voce energică. Fără să spună ce hram politic poartă, doamna din celălalt telefon a anunțat-o că realizează un sondaj și a întrebat-o dacă va vota pentru Dodon. Surprinsă (se întreba de unde i-au aflat numărul de telefon), ruda i-a comunicat că, conform Constituției R. Moldova, ea are dreptul să nu divulge intențiile sale electorale. Ușor dezamăgită, vocea feminină a rugat-o să răspundă măcar la întrebarea dacă-l consideră pe Dodon cel mai bun președinte.

Nu e de mirare când în consecința unor asemenea forme de chestionare, Dodon e peste toți ceilalți candidați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"