NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru// La mulți ani, România!

Mâine este Ziua Națională a României. Prilej frumos pentru a ne bucura de existența foarte aproape de inimile noastre a țării din care am apărut și noi, basarabenii, și în brațele căreia am vrea să ne întoarcem cât mai curând. În cei peste două mii de ani de dăinuire, spiritul românesc, ființa românească a demonstrat că poate rezista „terorii istoriei” și o poate și învinge, oricât de nedreaptă  ar fi ea, că poate să iasă biruitoare, oricât de mulți și puternici i-ar fi dușmanii.

România este o țară frumoasă cum puține sunt pe pământ, vorba inspirată a lui Alecu Russo din celebrul său poem „Cântarea României”.

Este țara care ne ajută ori de câte ori este nevoie, chiar dacă e primită de dodoniști sub pod, este țara care ne reapară grădinițele, școlile și locașurile de cultură, care construiește gazoducte și apeducte, chiar dacă noi votăm socialiștii putiniști, e țara care ne-a deschis larg șansele integrării europene, chiar dacă noi nu întotdeauna înțelegem să ne exprimăm gratitudinea.

Speranța schimbării noastre spre bine tot de România se leagă, pentru că exemplul istoric al reunificării celor două Germanii rămâne a fi unul contagios, iar Dumnezeu cunoaște și limba română. De unde și ne dorim din partea României  practicarea unui imperialism economic și cultural, pentru că are cele mai multe drepturi istorice și politice s-o facă. Asta însă nu înseamnă defel că trebuie să așteptăm ca niște paraziți să ni se facă bine.

La mulți ani, România!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata