NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // La televiziunile lui Plahotniuc jurnalistica este concepută ca o luptă pe baricade

Recent, la o emisiune televizată, întrebat de ce televiziunile lui Plahotniuc atacă în exclusivitate doar formațiuinile politice ale Maiei Sandu și Andrei Năstase, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu a răspuns prompt: „Pentru că și ei ne atacă”.
Mulțumim mult speakerului pentru această replică de o foarte rară sinceritate, care este deosebit de prețioasă pentru ca toți cei neinițiați în bucătăria televiziunilor plahotniuciste să înțeleagă clar că actul jurnalistic este  conceput de „jurnaliștii” de  acolo ca un atac în haită, ca o luptă pe baricadă. Adică, nimeni nu are curajul să recunoască faptul că reproșurile, imputările, învinuirile făcute/aduse de liderii PAS și DA holdingului mediatic al lui Plahotniuc sunt întemeiate.
Din păcate, nu avem cum să ne așteptăm la exerciții onestitate în cazul anagajaților mediatici ai lui Plahotniuc, pentru că și șeful lor obișnuiește să fie fățarnic, să spună neadevăruri. Le amintim celor care suferă de amnezie cum în campania prezidențială din 2016 Plahotniuc a declarat oficial  că PD –ul o susține pe Maia Sandu, dar televiziunile sale au vărsat zilnic zoi pe imaginea candidatei PAS.
Nu ne mai miră nici că cei de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu văd nimic reprobabil în politica editorială de la Plahotniuc-TV.
Acum, măcar de nu s-ar declara pro-europeni. E adevărat, sunt pro-dodoni și pro-șorieni, dar pro-europeni- nu, din păcate…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"