NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Luptați  vitejește cu Șor, nu cu OrheiLand-ul…

Am spus în repetate rânduri că, dacă se face vinovat de furtul miliardului, așa cum se arată în Raportul Kroll 2 și cum ar urma s-o demonstreze cu probe irefutabile justiția moldovenească, Ilan Mironovici Șor trebuie să stea la pușcărie și să întoarcă cetățenilor banii furați. Am mai afirmat că, încă de la bun început, Partidul Șor a fost un proiect electoral gândit de Plahotniuic, un fel de partid – conservă.  Așa cred  și acum.

Dar… nu ai cum să contestezi unele realități cum ar fi, de exemplu, că orheienii l-au votat pe Șor primar de Orhei și l-au purtat toții anii aceștea în brațe, pentru că a furat, dar le-a dat și lor.  Șor a realizat câteva proiecte în Orhei: reparația străzilor, instalarea iluminării stradale, deschiderea magazinelor sociale și a edificat OrheiLand-ul, un parc de distracții, firește, care nu concurează foarte îndeaproape Disneyland-urile din SUA, Europa sau din alte părți ale lumii.  OrheiLand-ul a fost construit nu doar din marea grijă a lui Șor pentru copiii din Orhei sau din republică, dar să devină și un instrument de propagandă a realizărilor formațiunii pe care o conduce până  în prezent, deși a fugit din țară și e dat în urmărire internațională.
Actuala guvernare nu vede cu ochi buni Partidul Șor, lucru de înțeles, dar luptă cu el într-un mod straniu. De exemplu, în acest weekend Inspectoratul  de Poliție din Orhei, îndeplinind conștiincios indicațiile superiorilor din capitală, a decis să închidă parcul de distracții pentru vizitatorii din Orhei, dar și din alte părți ale republicii, invocând o decizie a Comisiei  Extraordinare Excepționale de Sănătate Publică.
Flăcăii și fetele de la guvernare se supără grozav, când li se spune că nu au capacitatea de dirija eficient treburile țării. Guvernul Chicu a demonstrat  incompetență crasă în gestionarea pandemiei și exemple ar fi multe de listat.
Închiderea OrheiLand-ului miroase urât a răfuială politică. Acoperindu-se cu grija pentru sănătatea cetățenilor, guvernarea, de fapt, poartă un război cu Șor și cu ortacii lui. Or, dacă nu închizi, din aceleași raționamente, Parcul Dendrari sau Grădina Zoologică din Capitală și vrei să pui lăcată la parcul de distracții din Orhei, atunci cum se cheamă asta?
Nu aveți decât, frumoase doamne și deștepți domni de la guvernare, să luptați cu Șor cu arme legale: săduceți la bun sfârșit procesul judiciar de la Curtea de Apel de la Cahul, să reușiți extrădarea lui și  haiducul de la Orhei să plătească pentru relele care le-a făcut.
Dar să închideți accesul propriilor cetățeni, vlăguiți de amenițările COVID-ului și  neavând posibilitatea să plece la odihnă peste hotare, la un parc de distracții e o porcărie ordinară.
 
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"