NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Mai pe scurt, priehali…

Președinții R. Moldova, îndeosebi de la Ghimpu încoace, au dat/ dau medalii și ordine cu căldarea, reușind astfel performanța națională de a devaliza importanța unor asemenea distincții. Președintele Igor Nicolaevici Dodon deține, în această direcție, întâietatea, acordând distincții în dreapta și în stânga, mai cu seamă cetățenilor cu carnete de partid socialiste sau simpatizanților declarați ai formațiunii cu steluță roșie în frunte.

Recent, Dodon a decorat-o pe Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în fișa de post a căreia stă lupta cu coronavirusul,  cu Ordinul de Onoare. Nu avem cum să cunoaștem ce stă în capul tulbure al președintelui, adevărul este că impacientata doamnă Dumbrăveanu a gestionat extrem de prost lupta cu pandemia. Probă elocventă în acest context este numărul în creștere de îmbolnăviri și decese de Covid din republică. Astfel că, acordarea Ordinului de Onoare doamnei ministru, este echivalent cu conferirea Ordinului „Gloria Muncii” unui fermier care și-a lăsat terenul agricol în pârloagă.

Dacă Igor Nicolaevici a dorit să aprecieze neapărat „contribuția substanțială” a doamnei Dumbrăveanu în lupta cu molima, mai indicat/nimerit era să-i decerneze Ordinul „Gloria Covidului”.

P.S. Astăzi președintele Dodon l-a decorat pe Kitaeț, considerat  unul dintre liderii lumii interlope de la noi. Mai pe scurt, priehali – cum ar spune-o cei din Kremlinul drag inimii lui Igor Nicolaevici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata