NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Marinocica și Aeroportul Internațional Corlăteni

Alegerile (prezidențiale, parlamentare, locale) rămân a fi exerciții dificile pentru cetățenii R. Moldova. Firește, 30 de ani de independență sunt, în aparență, o perioadă prea scurtă pentru a schimba mentalul comunității, pentru a lecui oamenii de nostalgii, de stereotipuri, de prostie colectivă… Au demonstrat-o de la 1990 încoace preferințele basarabenilor pentru, pe rând, agrarieni, comuniști, „democrați”, socialiști, șoriști… Mai mult, opțiunile defectuoase ale oamenilor sunt determinate de regulă de spălarea creierului și de mituire.

La 5 decembrie curent, la Bălți va avea loc turul doi al alegerilor pentru fotoliul de primar și orășenii sunt puși în situația fie de a alege răul mic (Grigorișin), fie de a vota-o pe Marina Tauber, care le-a promis locuitorilor urbei mai toate frumusețile și bunătățurile raiului.

Numai cât face ideea de a renova și pune în funcționalitate aeroportul de la Corlăteni care, de fapt, nu e în custodia primăriei Bălți și apoi ar necesita investiții de sute de milioane la o adică. Discursul populist are dintotdeauna un impact grozav la Bălți. Astfel, o doamnă frizeriță spunea deunăzi: „Voi vota pentru Marinocica și o să văd ce va face în 2 ani. Dacă nu va face nimic, voi vota atunci pentru altcineva”. Oameni de felul acesta cred că vor trăi sute de ani și vor tot experimenta pe epiderma lor și a altora. Ei consideră că și la Bălți se va repeta minunea de la Orhei, adică Marinocica/Șor ”O furat și o să ne dea și nouă”.

Mă rog, dacă unii membri ai comunității nu se tem, din prostie, să greșească în serie, atunci de ce guvernarea actuală acceptă ca în cursa electorală să fie admiși cetățeni care figurează în Raportul Kroll în calitate de hoți de miliarde. Or, numele Marinociăi Tauber apare foarte des în acel document de pomină.

Diferiți reprezentanți ai guvernării afirmă în platourile de televiziune că în acest caz: „Instituțiile statului trebuie să-și facă datoria”. Păi, dragii noștri, de ce nu și-o fac? Dacă Marnocica Tauber a încălcat, după cum se susține, legea, folosind bani obscuri și mituind alegătorii, atunci să fie scoasă din cursă și deferită judecății. Va putea lucra atunci nemijlocit la reconstrucția Aeroportului Internațional Corlăteni, astfel ca toți cetățenii R. Moldova, indiferent de vârstă, sex, etnie, religie, culoarea ochilor, preferințe culinare, mărime de pensie sau de salariu, să poată zbura direct spre Maldive, Honolulu, Bali, Tenerife, Antalia sau măcar Lebedevka.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata