NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru  // Masterclass-ul de manipulare al lui Batrîncea

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate de la un post al lui Dodon, cel mai prolific cap vorbitor al socialiștilor – Vlad Batrîncea – dădea un Masterclass de manipulare a opiniei publice. Tovarășul socialist vorbea cu metal bolșevic în voce despre “fărădelegile” noii guvernări și despre intenția opoziției de a solicita opinia instituțiilor europene vis-a-vis de hotărârile adoptate în ultimele zile în Parlament, decizii ce țin de mecanismele reformării justiției, procuraturii, CNA-ului etc. Firește, asta e dificil, dar nobila misiune a unei opoziții parlamentare de oriunde: de a fi cu ochii pe exercițiile puterii și a le amenda, după caz.

Dar… domnilor socialiști, nu cumva dumneavoastră erați cei care la 17 decembrie 2020 ați votat (noaptea!) împreună cu prietenii din Partidul Șor o grămadă de legi nocive, care ulterior au fost anulate, pe rând, de Curtea Constituțională. Apoi, de ce socialiștii și comuniștii (nu prea știu care e deosebirea ideologică dintre ei) nu insistă pe expertiza legilor votate de majoritatea PAS de către instituțiile din Rusia, interesele cărora le apără cu atâta înverșunare, ci mizează pe opinia europenilor? Nu oare și pentru că în țara lui Putin nu există justiție, libertate de expresie, alegeri corecte, opoziție parlamentară adevărată, de unde și opinia  Kremlinului nu contează pentru specialiști?

Tovarășul Batrîncea manipulează vârtos când afirmă că Maia Sandu nu atrage atenția cuvenită înstrăinării portului Giurgiulești sau concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, de exemplu, ci se ocupă în exclusivitate de trimiterea în uitare a procurorului Stoianoglo, admițând astfel ingerința politicului în actul de justiție. Bătrîncea știe mai bine decât noi că președintelui R. Moldova nu poate, conform atribuțiilor stabilite de lege, interveni direct în contracararea actelor de corupți, de hoție, asta trebuie s-o facă procuratura în frunte cu Stoianoglo. E normal ca un președinte, care ține la comunitatea pe care o reprezintă, să se arate afectat de fărădelegi, de inactivități, de sabotaje. Iar când un procuror șef nu face practic nimic aproape de doi ani, cum ar trebui să se procedeze? Corect, să-l trimită în istorie și să vină un altul care, nefiind influențat de mafioți, să exercite cu fermitate actul justițiar.

Batrîncea exagerează ca o femeie profund emoționată și când susține că nici pe timpurile lui Plahotniuc lucrurile nu mergeau atât de prost ca acum. Nu are dreptate, or, pe vremurile domniei șefului națiunii, Batrîncea nu se prea dădea cu părerea, din lipsă de curaj, se vede. La urma urmei, nimeni nu-i împiedică pe cei din opoziție să conteste hotărârile pe care le consideră nelegitime la Curtea Constituțională, dar nu să producă minciuni pe bandă rulantă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata