NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Mătincă, Renato Usatîi ne opravdal doverie Kremlea

Acum două zile, mai multe publicații din R epublica  Moldova au promovat copios o știre-bombă: ex-primarul de Bălți, Renato Usatîi, tot el, deocamdată, șeful Partidului Nostru, a fost anunțat în cătare în Rusia. Senzația se fundamenta pe informația apărută pe site-ul Ministerului de Interne din Federația Rusă.
În anii când inegalabilul Renato Usatîi îmbla pe cai albi pe la Bălți, Drochia, Fălești, Glodeni, organizând concerte cu staruri expirate din Rusia, aruncând cu bani în dreapta și stânga din fondul să de caritate, care părea că e un sac fără fund, când numărul susținătorilor creștea precum numărul broscoilor în baltă primăvara, când a cucerit triumfalic fotoliul de primar de Bălți, iar acoliții săi scaunele din mai multe primării, când îl fugărea pe Vlad Filat prin jurul Parlamentului ca să nu-l scape, când promitea cu gura spartă de aroganță că va ridica un alt zid chinezesc la Prut, iar din Ambasada Statelor Unite va face un club de karaoke, un om de bine din Fălești, care îl cunoștea în amănunte pe baistrukul de Renato încă din copilărie,  spunea cu ferminate că va veni o zi când rușii, ținându-l strâns de mărul lui Adam,  îl vor întreba tranșant: Gde denghi, Renato? Na chto tî ih potratil, esli ne vîpolnil svoiu misiiu?
Mi se pare că bunul meu cunoscut, care știa el ce știa, are dreptate. Vom vedea cum se vor așeza lucrurile în această chestiune, dar mătincă, Renato ne opravdal doverie Kremlea  și mojet  poluciti v uho ot Putina.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata