NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Ministrul Usatîi: Rusia ar putea să nu ne dea nică

Cei care compară exercițiul/actul politic practicat în R. Moldova cu serviciile prestate de doamnele cu  “responsabilitate socială minimă” (expresia  inspirată a lui V. Putin), au, în mare, dreptate.

Astfel,  reprezentanții PSRM, cărora le tremurau fundurile pe timpul domniei lui Plahotniuc, iar Dodonul lor sărea zvelt în picioare ori de câte ori se apropia coordonatorul națiunii de el,   duc acum tratative cu cei de la PDM, care se uitau la socialiști foarte de sus, ca la niște gaze, întru constituirea unei coaliții de guvernare. Candidul Andrian Candu declară că acestă operație e pe ultima sută de metri: au fost identificați déjà noii  membri ai viitorului cabinet de miniștri, precum și șefii agențiilor naționale și, azi-mâine, ne vom trezi cu o fragedă coaliție de guvernământ urât mirositoare. Cei care mai credeau în igiena ideologică, vor rămâne dezamăgiți, or, nu e vorba de păcatul cuplării unei formațiuni de stânga cu o formațiune de centru-dreapta, ci de întorlocarea unor personaje compromise în scopul îmbogățirii zdravene pe seama cetățenilor.
De exemplu, fiica doamnei Greceanîi, Oxana Greceanîi, urmează să devină, după Nicu Popescu, reprezentantă a R. Moldova la Uniunea Euroasiatică, lucru care ne va costa 10 mii de euro lunar, deși țara noastră nu are statut de membru al acestei bizare organizații. Ce nu face o mamă socialistă (din contul statului) pentru binele unui copil cuminte.
Luat la întrebări, ministrul Usatîi recunoaște (ca la spovedanie) că, așa cum împrumutul de jumătate de milliard de dolari destinat R. Moldova, nu figurează în Bugetul de Stat al Rusiei, dolarii promiși ar putea să nu mai vină și, în consecință, toate rezultatele licitațiilor pentru renovarea drumurilor de la noi urmează să fie anulate. Cum așa Igor Nicolaevici? Doar prim – ministrul Chicu, după ce a efectuat o vizită fulger la Moscova slăvită, a anunțat, transpirat ca o privighetoare,  că Rusia ne va da cu împrumut, fără a impune condiționalități, tocmai jumătate de milliard de dolari. Ce-I drept,  această sumă s-a tot micșorat pe parcursul febrilei așteptări: mai întâi 500, apoi, 300, pe urmă 200. Acum, se pare, nu ne vor da nică, chiar dacă președintele Dodon consideră cu toată corpolența că trebuie să prietenim până la voluptate cu Rusia lui Putin.
Asta e, nu ne ajunge că dă coronavirusul peste noi, dar am mai și ales în parlament niște socialiști, pediști, șoriști cu judecată strâmbă, care se gândesc doar la buzunarele lor, ale urmașilor lor și la cele ale nepoților și strănepoților lor…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata