NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Miroase înnebunitor a anticipate

Parfumul aprins al florilor de tei ce a inundat republica nu poate, totuși, înăbuși  mirosul strident al anticipatelor. După ce au plecat cei trei crai birocrați: unul de la răsărit și doi de la asfințit, lucrurile au început parcă să se miște spre bine. Cei din Blocul ACUM le-au făcut socialiștilor încă o invitație la rendez-vous. În consecință, s-au văzut de două ori: o dată dimineața și o dată – după amiază, întâlnirile lor durând doar “cât ai mângâia un câine”, iar rezultatul a fost aproape cât dimensiunea interioară a unui covrig cu mac. Cei de la ACUM vor neapărat un speakear al parlamentului dintr-al lor, de teamă că, votată, așa cum vor socialiștii, Zinaida Greceanâi să nu bată câmpii, când Năstase și ai lui vor pune în discuție  în înaltul lor pachetul de dezoligarhizare. Tot ei vor și un prim ministru și un guvern ACUM, de, apetitul vine prânzind.  Conducătorul socialiștilor le-a dat o replică cât usturoiul de la Lozova: “… parcă-s la grădiniță”.
Cum au rămas puține zile pentru manevre, iar cele două formațiuni parcă vorbesc două limbi diferite:  suedeza și mongola, ne îndreptăm, se pare, cu pași viforoși spre anticipate.
Asta crede și Andrei Năstase, care mai crede că acestea sunt favorabile în primul rând PDM-ului. Valeriu Munteanu spune și el tranșant, de la înălțimea figurii: “Duminică, Dodon va dizolva Parlamentul“.
Nu avem nici noi motive să ne îndoim că așa va fi, doar dacă nu va sari cumva peste noapte drăcușorul pedemist din tabachercă și vom avea în extremis un mariaj politic PDM – PSRM.
În rest, când deputații se bat, ca să-i parafrazăm pe vecinii noștri ucraineni, flăcăilor de alegători le tremură bretonul. Cel mai interesant e că și după anticipate am putea să ne trezim, cu mici excepții, cu aceleași rezultate electorale  înregistrate de  fracțiunile care au acces acum în parlament. Și iarăși va începe lupta pentru păstrarea virginității politice?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"